Μενταγιόν από υγρό γυαλί και πολύτιμους λίθους

Μενταγιόν από υγρό γυαλί και πολύτιμους λίθους

Τα πρώτα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους και χάντρες σε υγρό γυαλί που είδα, ήταν της Liana Kabel και είχα εντυπωσιαστεί! Ήρθε η σειρά μου να δοκιμάσω…

Μενταγιόν από υγρό γυαλί και πολύτιμους λίθους

Χρησιμοποιήσα το υγρό γυαλί (ρητίνη) της Alfakem, αγαπημένο γρανάτη μπίλια και περίδοτο τετράγωνο πλακέ από albandakisgems.gr καθώς και ένα έτοιμο καλούπι που προμηθεύτηκα από την προηγούμενη Χειροτέχνικα.

Μενταγιόν από υγρό γυαλί και πολύτιμους λίθους

Το υγρό γυαλί Resoltech της Alfakem δουλεύεται σε αναλογία βάση : καταλύτης 100 : 40 κατά βάρος. Η σωστή αναλογία των δύο συστατικών είναι το νούμερο ένα ζήτημα για πετυχημένο υγρό γυαλί (που να σκληραίνει σωστά, να μην κιτρινίζει κοκ). Σου προτείνω λοιπόν να χρησιμοποιήσεις μια ζυγαριά κουζίνας και να μετρήσεις ακριβώς την αναλογία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλαστικό ποτηράκι ώστε να μην χρειάζεται να καθαρίζεις μετά.

Μενταγιόν από υγρό γυαλί και πολύτιμους λίθους

Ανακατεύεις πολύ καλά. Μην φοβάσαι αν εμφανίζονται φυσαλίδες, μέχρι να βάλεις τους πολύτιμους λίθους στην θέση τους θα έχουν εξαφανιστεί. Εξάλλου, έχεις μπόλικο χρόνο, το συγκεκριμένο υγρό γυαλί θέλει 10 ώρες για να αρχίσει να σκληραίνει!

Μετά το πρώτο ανακάτεμα, μπορείς να μεταφέρεις το υγρό γυαλί σε καινούργιο ποτηράκι ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν έχει μείνει κάποιο υλικό στις γωνίες που δεν έχει ανακατευτεί!

Μενταγιόν από υγρό γυαλί και πολύτιμους λίθους

Τοποθέτησε λοιπόν τις χάντρες σου όπως θέλεις μέσα στο καλούπι σου. Και αν δεν βρίσκεις έτοιμο καλούπι, μπορείς πάντα να φτιάξεις μόνη σου καλούπια σιλικόνης! Στο albandakisgems.gr θα βρεις πάρα πολλές πέτρες για να διαλέξεις, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις σκουρόχρωμες, παρόλο που το περίδοτο που διάλεξα είναι υπέροχο από μόνο του, λίγο χάθηκε στο τέλος, ενώ ο γρανάτης φαίνεται πολύ ωραίος.

Μενταγιόν από υγρό γυαλί και πολύτιμους λίθους

Αφού τακτοποιήσεις τις πέτρες, ρίξε σιγά σιγά το υγρό γυαλί. Όπως βλέπεις δεν έχει ούτε μία φυσαλίδα αέρα παρόλο που ούτε το φύσηξα, ούτε το πέρασα με αναπτήρα. Αν κουνηθούν οι χάντρες, χρησιμοποίησε μια οδοντογλυφίδα για να τις ξαναβάλεις όπου θέλεις.

Μενταγιόν από υγρό γυαλί και πολύτιμους λίθους

Άφησε το υγρό γυαλί να στεγνώσει, ιδανικά για 48 ώρες σε δωμάτιο με θερμοκρασία 18 έως 25 ° C και επίπεδο υγρασίας κάτω από 70%. Τόσο η θερμοκρασία όσο και η υγρασία επηρεάζουν την τελική εμφάνιση όλων των ρητινών γι’ αυτό προσπάθησε όσο μπορείς να ακολουθήσεις τις παραπάνω οδηγίες.

Όταν περάσουν οι 48 ώρες, μπορείς να αφαιρέσεις το καλούπι και να δέσεις το μενταγιόν σου με μια όμορφη αλυσίδα. Μπορείς επίσης να το γυαλίσεις, είτε με γυαλόχαρτα, είτε με κάποια αλοιφή γυαλίσματος, ότι θα έκανες δηλαδή για να γυαλίσεις μία βερνικωμένη επιφάνεια. Έχω ακούσει ότι και το διάφανο μανό νυχιών κάνει δουλειά αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Εγώ το άφησα λίγο θαμπό, μου άρεσε καλύτερα!

Μενταγιόν από υγρό γυαλί και πολύτιμους λίθους

 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς υλικών που μας πρόσφεραν τα υλικά για αυτή την κατασκευή:

Τοποθέτηση προϊόντων

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μενταγιόν από υγρό γυαλί και πολύτιμους λίθους”

  1. Πολύ ωραίο!Εγώ θα ήθελα να φτιάξω κολιέ χάντρα που να απεικονίζεται το σύμπαν ή η υδρόγειος ξέρεις πως μπορώ να το κάνω?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *