Tinky: Χειροποίητα ρούχα με φαντασία και στύλ

Και συνεχίζουμε ακάθεκτες με την παρουσίαση των δημιουργών που μας αρέσουν… Σήμερα είναι η σειρά της Ελένης Λιακοπούλου και της Tinky!

H Ελένη Λιακοπούλου μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει στο κέντρο της Αθήνας και φτιάχνει τα δικά της χειροποίητα ρούχα με φαντασία και στιλ.

Ας την γνωρίσουμε καλύτερα:

“Η ιδέα της tinky ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια όπως αρχίζουν όλες οι δημιουργικές ιδέες,
δηλαδή από μία απλή ανάγκη. Να φτιάξω τα δικά μου ρούχα! Έτσι και έγινε, τα έφτιαξα τα φορούσα και αυτά άρεσαν! Αρεσαν στις φίλες μου και μου ζητούσαν να φτιαξω και για εκείνες. Και μετά… καταλαβαίνετε πως κυλάει, οι φίλες των φίλων μου και τα λοιπά και τα λοιπά…
Οπότε βλέποντας όλη αυτή τη ζήτηση αποφάσισα να το δω πιο επαγγελματικά. Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιούργησα το brand tinky.

Φτιάχνω τη δική μου συλλογή που φροντίζω να την ανανεώνω αρκετά συχνά, αλλά δημιουργώ και μοναδικά κομμάτια όποτε μου ζητηθεί.

Το jamjar ήρθε στη ζωή μου το καλοκαίρι του 2013. Δεν θα μπορούσα να μην το επιλέξω αφότου γνώρισα τα κορίτσια που βρίσκονται πίσω από το jamjar, την Εύα και τη Βέρα. Ηταν στην αρχή της υλοποίησης της πλατφόρμας γεμάτες ιδέες και θετική ενέργεια γι’ αυτό που είχαν ξεκινήσει, σου μετέδιδαν τη σιγουριά, την εμπιστοσύνη και την αγάπη σε αυτό που ήθελαν να πετύχουν και φυσικά τo κατάφεραν!

Αλλά και πρακτικά το jamjar είναι μια πλατφόρμα που κυριολεκτικά σου λύνει τα χέρια, έχω περισσότερο χρόνο να δημιουργώ, αφού με υποστηρίζει σε ότι έχει να κάνει με διαχείριση παραγγελίας, αποστολές και συναλλαγές.

1. Περιέγραψέ μας μια συνηθισμένη σου μέρα

Η μέρα μου συνήθως ξεκινάει με ένα καλό πρωινό, μια βαθιά ανάσα και είμαι έτοιμη να μπω στο κόσμο των υφασμάτων, αφού έχω προγραμματίσει ποιες παραγγελίες πρέπει να ετοιμάσω ξεκινάω να φτιάχνω τα πατρόν μου και να κόβω τα υφάσματα. Το μεσημέρι θα περάσει ο κούριερ για να πάρει τις jamjaroπαραγγελίες. Aνοίγω και παραδίδω το δέμα (εδώ είναι που κερδίζω χρόνο αφού τα έχει διευθετήσει όλα το jamjar).

Συνεχίζω, λοιπόν, να δημιουργώ τα ρούχα μου ή ασχολούμαι με ένα άλλο αγαπημένο μου κομμάτι, την εύρεση των υφασμάτων για τα σχέδια που μου έχουν ζητηθεί να δημιουργήσω.
Τα απογεύματα προγραμματίζω τα ραντεβού με τα κορίτσια, είτε για να κάνουνε τις πρόβες, είτε για να επιλέξουμε ποιό σχέδιο τους ταιριάζει. Κάπως έτσι αργά το απόγευμα κλείνει η μέρα μου ευχάριστα και αρχίζω να χαλαρώνω!.

2. Που βρίσκεις την έμπνευσή σου;

Έμπνευσή μου είναι οι σύγχρονες γυναίκες και οι ανάγκες τους. Δουλεύουμε αρκετές ώρες, είμαστε αρκετές ώρες μακριά από το σπίτι μας και θέλουμε να είμαστε κομψές, αλλά και να νιώθουμε άνετα. Φτιάχνω, λοιπόν, ρούχα που να είναι άνετα και ευκολοφόρετα από τις πρωινές ώρες στη δουλειά, έως το βραδάκι για ένα χαλαρό ποτό.

3. Ποιά είναι τα εργαλεία/ υλικά που δεν μπορείς να αποχωριστείς για κανένα λόγο;

Δεν αποχωρίζομαι ποτέ το μπλοκάκι μου με τις λευκές σελίδες που είτε σχεδιάζω την έμπνευση της στιγμής ή γράφω κάποια ιδέα που δεν έχω τελειοποιήσει ακόμα.

4. Εάν λέγαμε οτι υπάρχουν 2 τύποι χειροτεχνών εκεί έξω ποιοί θα ήταν αυτοί; Εσύ σε ποιόν τύπο ανήκεις;

Αν μπορούσα να χωρίσω σε δύο κατηγορίες τους χειροτέχνες θα έλεγα ότι είναι αυτοί  που δημιουργούν εξ ολοκλήρου την έμπνευσή τους και αυτοί που έχουν βοήθεια από τους συνεργάτες τους για να την ολοκληρώσουν! Εγώ προτιμώ να ολοκληρώνω μόνη μου την κάθε μου έμπνευση. Στο δρόμο για την υλοποίηση βρίσκω πάντα έμπνευση για κάτι καινούριο.

5. Αν μπορούσες να δώσεις μια μόνο συμβουλή σε κάποιον που ξεκινάει τώρα να φτιάχνει και να πουλάει τις δημιουργίες του ποιά θα ήταν αυτή;

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο σε σχέση με τα οικονομικά, αλλά δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Αν μπορούσα να δώσω μια συμβουλή σε κάποιον που ξεκινάει να δημιουργεί κάτι, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, θα έλεγα να βάζει στις δημιουργίες του κάτι από τον εαυτό του,
κάτι που τον αντιπροσωπεύει. Όσο δύσκολη και αν είναι η αρχή, να πιστεύει στο έργο του και να προσπαθεί να εξελίσσεται είμαι σίγουρη ότι θα ανταμειφθούν οι κόποι του. Και φυσικά τον περιμένουμε στην jamjaroπαρέα μας 🙂

6. Εάν δεν χρειαζόταν να κοιμάσαι ποτέ, τι θα τον έκανες αυτόν τον extra χρόνο;

Για να είμαι ειλικρινής δεν θα ήθελα να μην κοιμάμαι, έχουν υπάρξει βράδια που έχω κοιμηθεί ελάχιστα λόγο φόρτου εργασίας. Αν όμως είχα τη μαγική ιδιότητα να μην χρειάζεται να κοιμάμαι ποτέ, θα περνούσα αρκετές ώρες σε μια καθαρή, όμορφη θάλασσα που αγαπώ τόσο πολύ, με χαλαρώνει και με γεμίζει έμπνευση.

7. Πόσο και σε ποια επίπεδα έχεις επωφεληθεί από τη συμμετοχή σου στο jamjar;

Το jamjar είναι ένα δώρο για εμένα. Πέρα από το επίπεδο της επικοινωνίας με τα κορίτσια τη Βέρα και την Εύα που είναι πάντα διαθέσιμες και πάντα με το χαμόγελο για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστώ (και τις ευχαριστώ για αυτό), μου έχει λύσει τα χέρια σε ό,τι έχει να κάνει με το λογιστικό κομμάτι, που για ένα καλλιτέχνη πιστεύω ότι είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία. Το κομμάτι τον αποστολών επίσης που πλέον είναι κάτι πολύ απλό και ευχάριστο, μετά τις φοβερές συσκευασίες που έφτιαξε το jamjar για εμάς και για τους πελάτες, και φυσικά η επαφή με το κοινό του jamjar που προτιμά αγαπάει και εκτιμά το χειροποίητο.

Την Ελένη και τα tinky ρούχα της θα την βρεις στα:

facebook: www.facebook.com/Tinky-589974417713109/
instagram: www.instagram.com/tinkybytinky/

και φυσικά στη σελίδα της στο jamjar: www.jamjar.gr/store/tinky

Το www.jamjar.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο online marketplace αφιερωμένο στους χειροποίητους θησαυρούς των πιο ταλαντούχων Ελλήνων δημιουργών! Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό, αλλά και για το πως μπορείς να πουλήσεις τις χειροποίητες δημιουργίες σου εκεί, όπως κάνει και η Ελένη με το tinky, τότε μπορείς να διαβάσεις το σούπερ αναλυτικό άρθρο μας.

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *