Διακοσμητικό βάζο με κορδόνια και ζικ ζακ

Διακοσμητικό βάζο με κορδόνια και ρικ ρακ

Μας έπιασε το καλοκαίρι και είπαμε να προσθέσουμε μια ναυτική νότα στο σπίτι μας. Δες πως μεταμορφώσαμε ένα απλό βάζο με κορδόνια και άσπρο-μπλε ζικ ζακ (θα το βρεις και ως ρικ ρακ / rick rack).

Διακοσμητικό βάζο με κορδόνια και ρικ ρακ

Τι χρησιμοποιήσαμε:

Διακοσμητικό βάζο με κορδόνια και ρικ ρακ

Για αρχή, κόψε 2 κομμάτια ζικ ζακ, ένα άσπρο και ένα μπλε, μήκους τουλάχιστον 1,5 φορά όσο η περίμετρος του βάζου. Φέρε τις αρχές του κοντά και άρχισε να στριφογυρίζεις το ένα γύρω από το άλλο, φροντίζοντας να ισιώνεις τις καμπύλες τους.

Διακοσμητικό βάζο με κορδόνια και ρικ ρακ

Τα μπλεγμένα ζικ ζακ δεν θα κάθονται επίπεδα, μην σε προβληματίζει αυτό, θα τα κάνεις να ισιώσουν κολλώντας τα στο βάζο. Φτιάξε 2 τέτοια μπλεγμένα ζικ ζακ και άστα στην άκρη.

Διακοσμητικό βάζο με κορδόνια και ρικ ρακ

Γύρισε το βάζο ανάποδα, ώστε να είναι πάνω ο πάτος (βολεύει για να βλέπεις τι κάνεις) και με ζεστή κόλλα σιλικόνης άρχισε να κολλάς το μπεζ κορδόνι. Την αρχή του κόλλησε την λίγο στραβά ώστε στον πρώτο κύκλο να κρυφτεί από το ίδιο το κορδόνι. Βάζε κόλλα σε κάθε γωνία για να μην σου κουνηθεί το κορδόνι και άρχισε να το στριφογυρίζεις γύρω από το βάζο.

Διακοσμητικό βάζο με κορδόνια και ρικ ρακ

Μετά από 6 γύρους με το κορδόνι, κόψ’το και με κόλλα κρύψ’το κάτω από τους προηγούμενους γύρους. Κόλλα από κάτω το πρώτο μπλεγμένο ζικ ζακ και καθώς το γυρίζεις γύρω από το βάζο, ίσιωνέ το και κόλλα πάλι στις γωνίες του. Όταν κάνεις τον πρώτο γύρο, γύρνα την άκρη των ζικ ζακ προς τα μέσα και με κόλλα, τοποθέτησέ το λίγο πάνω από την αρχή τους.

Με τον ίδιο τρόπο, κάνε άλλους 6 γύρους με το κορδόνι, βάλε το δεύτερο μπλεγμένο ζικ ζακ και άλλους 6 γύρους κορδόνι.

Διακοσμητικό βάζο με κορδόνια και ρικ ρακ

Γέμισε το βάζο με άμμο, χαλίκια ή βότσαλα και βάλε και μερικά κεράκια για ατμόσφαιρα. Με γεια!

 

Χορηγός άρθρου

Knitters
Το νέο online shop με τη μεγαλύτερη ποικιλία DIY υλικών και ειδών ραπτικής για τις ιδέες και τα Hobby σας!
Τηλ. Παραγγελίες: 216 8004889 (ΔΕΥ-ΠΑΡ: 09.00 – 18.00)
www.knitters.gr

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *