Πολύχρωμα διακοσμητικά βάζα

Τα βάζα στην κουζίνα, εκτός από τις γνωστές τους χρήσεις μπορούν να δώσουν και χρώμα στον χώρο. Ειδικά εάν τα ντύσεις με ύφασμα στο εσωτερικό τους. Δες πως να φτιάξεις τα δικά σου διακοσμητικά βάζα.

Φτιάξε διακοσμητικά βάζα με ύφασμα και κόλλα

ikea-vaza-1

Θα χρειαστείς:

–    Δοχείο με καπάκι BURKEN
–    Ύφασμα ΙΚΕΑ της επιλογής σου
–    Ψαλίδι SY
–    Πινέλα MALA
–    Κόλλα υδατοδιαλυτή
–    Μέτρο HYLTA
–    Χαρτί και μολύβι
–    Υγρό πανάκι

ikea-vaza-2

Με το μέτρο σου μέτρησε εσωτερικά του βάζου το ύψος από τον πάτο του έως το σημείο που αρχίζει να γίνεται κοίλο. Στη συνέχεια μέτρησε και την περίμετρο του βάζου (εξωτερικά) και αφαίρεσε 1εκ. Μετέφερε αυτές τις διαστάσεις στο χαρτί και σχεδίασε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Αυτό είναι το πατρόν σου.

ikea-vaza-3

Αντίγραψε το πατρόν στο ύφασμα της επιλογής σου και κόψε το. Μην παραλείψεις να κάνεις μια δοκιμή τοποθετώντας το μέσα στο βάζο για να σιγουρευτείς οτι έχεις κόψει σωστά.

ikea-vaza-4

Βάλε κόλλα γύρω γύρω στο εσωτερικό του βάζου, μέχρι το ύψος που θα ντύσεις και κόλλησε προσεκτικά με το χέρι σου το ύφασμα, με την καλή πλευρά του υφάσματος να κοιτά προς τα έξω. Προσοχή στην ένωση!

Με το πινέλο πέρασε μπόλικη κόλλα και στο εσωτερικό του υφάσματος μέχρι να ποτίσει καλά και να αδιαβροχοποιηθεί. Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις την κόλλα όσο είναι υγρή από τα σημεία του γυαλιού που δεν καλύπτονται από ύφασμα. Άφησέ το βάζο να στεγνώσει καλά.

Το καινούργιο βάζο σου είναι έτοιμο! Προσοχή μην βάλεις κάτι φαγώσιμο εκεί μέσα… είναι μόνο για διακόσμηση.

ikea-vaza-5

Εναλλακτικά, εάν θέλεις να ντύσεις ολόκληρο το βάζο, μπορείς να κόψεις το ύφασμα σε στενές λωρίδες και να το καλύψεις από τον πάτο έως το χείλος του, χωρίς να έχεις πρόβλημα με το κοίλο του κομμάτι. Εάν επιλέξεις αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να βάζεις κόλλα σε λωρίδες και όχι όλη από την αρχή.

ikea-vaza-tall

Τα πολύχρωμα διακοσμητικά βάζα ήταν μέρος των σεμιναρίων Ανανέωσης Κουζίνας με Υφάσματα ΙΚΕΑ που πραγματοποίησε το ftiaxto.gr σε όλα τα καταστήματα IKEA Ελλάδος τον Μάιο του 2016.

Αν σου αρέσουν τα διακοσμητικά βάζα, τότε ρίξε μια ματιά και στο άρθρο με τα Βαζάκια Πατσγουωρκ!

Save

Save

Save

Save

Save

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *