Κυκλική, παιδική φούστα διπλής όψης

Πριν από λίγο καιρό έφτιαξα μια κυκλική φούστα για την βαφτιστήρα μου και είναι ότι πρέπει για γρήγορες στροφές, δες πως θα την φτιάξεις και εσύ…

circle-skirt-1

Πάρε μια φούστα που της κάνει και μέτρησε την περίμετρο της μέσης αλλά και το μήκος της.

circle-skirt-2

Κάνε τις πολύπλοκες πράξεις της Dana, οι οποίες πραγματικά δεν είναι καθόλου πολύπλοκες και ούτε χρειάζεται να ξέρεις πως τις βρήκε. Σημείωσε την περίμετρο της μέσης, πρόσθεσε 5 εκ. για την σούρα και διαίρεσε με το 6,28 για να βρεις την ακτίνα του κύκλου που θα πρέπει να κόψεις. Στο επιθυμητό μήκος της φούστας πρόσθεσε 3 εκ. για τα στριφώματα πάνω κάτω.

circle-skirt-3

Με αυτές τις διαστάσεις λοιπόν, φτιάξε το πατρόν με ένα μεγάλο χαρτί. Ξεκίνα από την γωνία και με έναν διαβήτη φτιάξε τον πρώτο κύκλο με την ακτίνα της πρώτης πράξης. Φτιάξε έναν δεύτερο κύκλο με ακτίνα το σύνολο της πρώτης ακτίνας συν το μήκος που υπολόγισες με τα στριφώματα. Αυτόν τον δεύτερο κύκλο δεν θα καταφέρεις να τον κάνεις με διαβήτη, είναι πολύ μεγάλος. Αντ’ αυτού, σημείωσε σε τακτά διαστήματα την σωστή απόσταση από την γωνία του χαρτιού και ένωσε με το χέρι.

circle-skirt-4

Τώρα που έχεις το πατρόν, μπορείς να διπλώσεις τα 2 υφάσματά σου στα 4 και να τα κόψεις.

circle-skirt-6

Ευθυγράμμισε τα 2 υφάσματα καλή με καλή πλευρά και ένωσέ τα με μια ραφή.

circle-skirt-7

Πριν γυρίσεις την φούστα κάνε μικρές ψαλιδιές στο στρίφωμα για να μην τραβάει…

circle-skirt-8

…γύρισέ το και σιδέρωσε.

circle-skirt-9

Στην μέση θα χρειαστεί να περάσεις ένα φαρδύ λάστιχο, βάλτο στο τελείωμα της φούστας και σημάδεψε με μια καρφίτσα που θα κάνεις την δεύτερη ραφή ώστε να φτιάξεις το τούνελ του.

circle-skirt-10

Ράψε γύρω γύρω αφήνοντας ένα άνοιγμα 2 εκατοστών για να περάσεις το λάστιχο. Το λάστιχο θα πρέπει να έχει μήκος όσο και η περίμετρος της μέσης που μέτρησες.

circle-skirt-11

Ράψε την αρχή και το τέλος του λάστιχου και κρύψτο στο τούνελ. Αν θέλεις τώρα ράψε και τα 2 εκ. άνοιγμα που είχες αφήσει.

circle-skirt-12

Τέλος φτιάξε στρίφωμα και στα 2 υφάσματα –  ίσως το πιο χρονοβόρο κομμάτι της διαδικασίας. Θυμήσου, για να βγει καλό το στρίφωμα σε κυκλική φούστα θα πρέπει να είναι όσο μικρότερο μπορείς, δηλαδή 1 εκατοστό ή και λιγότερο. Σιδέρωσε την πρώτη στροφή, κάνε άλλη μια για να κρυφτεί η άκρη του υφάσματος και ράψε γύρω γύρω.

circle-skirt-13

Η φούστα είναι έτοιμη. Ρίξε ένα καλό σιδέρωμα και απόλαυσέ την.

circle-skirt-14

Τι λες, ποια πλευρά σου αρέσει καλύτερα;

circle-skirt-15  circle-skirt-17

Με γεια της!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κυκλική, παιδική φούστα διπλής όψης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *