Εφέ κρακελέ σε ύφασμα

Το έχουμε τερματίσει με τις γλάστρες ντυμένες με ύφασμα, έχουμε πραγματικά γεμίσει το εργαστήριο! Αυτή την φορά το πάμε ένα βήμα παραπέρα και δοκιμάζουμε πάνω σε γλάστρα, το Maxi Decor Craquele.

maxi-krakele-1

Πέρα από την γλάστρα και το ύφασμα, θα χρειαστείς Maxi Decor κόλλα decoupage, craquele αστάρι και craquele άχρωμο.

maxi-krakele-2

Ξεκίνα αντιγράφοντας την περίμετρο της γλάστρας στο ύφασμα. Αυτό το κάνεις ρολλάροντας την γλάστρα πάνω στην ανάποδη πλευρά του υφάσματος, ενώ ταυτόχρονα σημειώνεις με μολύβι το περίγραμμα. Βάλε κόλλα decoupage σε μια πλευρά της γλάστρας, κόλλησε το πρώτο κομμάτι και σιγά σιγά, βάζε κόλλα και ίσιωνε το ύφασμα πάνω στην γλάστρα.

maxi-krakele-3

Όταν έχεις τυλίξει την γλάστρα, κάνε στο πάνω μέρος ψαλιδιές και κόλλα το κομμένο ύφασμα στο εσωτερικό της γλάστρας, φροντίζοντας να τραβάς λίγο ώστε να τεντώνει το ύφασμα. Κάνεις το ίδιο και στην κάτω πλευρά και περνάς κόλλα decoupage και στην εξωτερική πλευρά. Αφήνεις να στεγνώσει καλά – τουλάχιστον 5-6 ώρες ή χρησιμοποιείς σεσουάρ.

maxi-krakele-4

Στην συνέχεια, πέρνα με πινέλο το Maxi Decor Craquele αστάρι. Φρόντισε όλες οι πινελιές να είναι προς μία κατεύθυνση, εγώ επέλεξα να είναι κάθετες, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτό. Άστο και πάλι να στεγνώσει 5-6 ώρες ή χρησιμοποίησε σεσουάρ. Θα πρέπει να έχει στεγνώσει πολύ καλά πριν πας στο επόμενο στάδιο.

maxi-krakele-5

Τώρα ήρθε η ώρα να περάσεις το Maxi Decor Craquele άχρωμο. Προτίμησα να το απλώσω με το χέρι γιατί – ας μην γελιόμαστε, οι χειροτεχνίες θέλουν χέρι! Σοβαρά τώρα, αισθάνομαι ότι είχα περισσότερο έλεγχο στο πόσο υλικό άπλωνα και που. Πρέπει επίσης να θυμάσαι, ότι το Maxi Decor Craquele άχρωμο πρέπει να περαστεί σε οριζόντιες κινήσεις σε σχέση με το αστάρι του.

maxi-krakele-8

Στο συγκεκριμένο προϊόν όσο πιο πολύ υλικό (από το άχρωμο) βάλεις τόσο πιο έντονο θα γίνει το κρακελέ. Παραπάνω βλέπεις την πρώτη μας προσπάθεια όπου βάλαμε λίγο και έγινε πολύ διακριτικό το εφέ.

Αφού περάσεις και το craquele άχρωμο, άστο να στεγνώσει φυσικά – μην χρησιμοποιήσεις σεσουάρ. Σε 1-2 ώρες θα αρχίσουν τα πρώτα σκασίματα και θα ολοκληρωθούν όταν στεγνώσει καλά και το δεύτερο υλικό.

maxi-krakele-7

Τέλος να πούμε ότι το Maxi Decor Craquele δημιουργεί εφέ κρακελέ σε οποιαδήποτε επιφάνεια, άρα είναι ιδανικό για projects που δεν περιλαμβάνουν απαραίτητα ακρυλικό χρώμα. Μπορείς να το κάνεις πάνω σε ύφασμα, ξύλο, χαρτοπετσέτα κτλ. Δεν είναι το κρακελέ δηλαδή που χρειάζεται ένα ακρυλικό χρώμα από πάνω του για να “σκάσει”.

Θυμήσου να κάνεις ένα δείγμα πριν το δοκιμάσεις στο τελικό σου αντικείμενο γιατί όπως είδαμε και εμείς, διαφορετικές ποσότητες βγάζουν διαφορετικά αποτελέσματα.

 

Χορηγός άρθρου

maxidecor-logoMaxi Decor Decoupage (Maxi Color Α.Ε.)
Τα προϊόντα της Maxi Decor θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
2o χλμ Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας
τηλ. 25410 76515 || φαξ 25410 27905
info@maxicolor.gr || www.maxicolor.gr

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εφέ κρακελέ σε ύφασμα”

  1. Καλώς σας βρίσκω κορίτσια!!! Πολύ όμορφη η γλάστρα σας! Δεν είχα ξαναδεί τέτοιο κρακελέ και μάλιστα πάνω σε ύφασμα. Κάπως απότομα όμως κλείνει η παρουσίασή σας! Βάλατε κάποια πατίνα στις ρωγμές του κρακελέ? Και υποθέτω πως θέλει και βερνίκι στο τέλος, ή μήπως όχι?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *