Καλοκαιρινό κολιέ με ναυτικό κόμπο

Στα αγγλικά λέγεται Monkey’s Fist Knot, αλλά δεν μπόρεσα να βρω περισσότερα για την ελληνική του ονομασία. Σίγουρα το έχεις κάπου πετύχει, και τώρα μπορείς να μάθεις να το φτιάχνεις κι εσύ!

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το μπαλάκι αυτό και τη χρησιμότητά του στην ζωή των ναυτικών προτείνω να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον post που βρήκα σε ένα φόρουμ για ναυτικούς κόμπους.

Εκτός από χρήση τύπου μπρελόκ για τα κλειδιά και διακοσμητικό πορτας, το μπαλάκι αυτό κανονικά δένεται στην άκρη του σχοινιού που πετάει ο ναυτικός στην στεριά όταν είναι έτοιμος να δέσει. Τι μαθαίνει κανείς…

Η Courtney από το Creativebug θα μας δείξει πως να το φτιάξουμε, αρκετά μικρότερο, ώστε να το κάνουμε κολιέ για το καλοκαίρι. Τι λες;

 

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Καλοκαιρινό κολιέ με ναυτικό κόμπο”

  1. στα Ελληνικά λέγεται γροθιά της μαϊμούς (όχι δεν κάνω πλάκα, ρώτα όποιον πρόσκοπο θες…αυτό θα σου πει)

Απάντηση