Βάζο με ντεκουπάζ

Ναι, μπορείς να κάνεις ντεκουπάζ και επάνω σε γυαλί. Όπως για παράδειγμα σε αυτά τα πολύ ωραία βαζάκια που θα φέρουν λίγη άνοιξη στο σπίτι σου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: ένα γυάλινο βάζο, χαρτοπετσέτα της επιλογής σου, κοφτερό ψαλίδι, πινέλο με επίπεδη τρίχα, κόλλα ντεκουπάζ, βρεγμένο πανάκι ή μωρομάντηλα.

Αφού επιλέξεις την χαρτοπετσέτα σου την κόβεις (χωρίς να την ξεφλουδίσεις) στο σχήμα που θέλεις για να διακοσμήσεις το βάζο σου. Μπορείς να κόψεις μια λωρίδα που να καλύπτει γύρω γύρω το βάζο (προτείνουμε όχι στο κοίλο του κομμάτι) ή να κόψεις σχέδια (π.χ. ένα λουλούδι) που θα κολλήσεις μεμονωμένα. Εμείς κόψαμε λωρίδα και προσέξαμε να μην είναι τσίμα τσίμα, ώστε να έχουμε περιθώριο. Τώρα είναι η στιγμή να ξεφλουδίσεις την χαρτοπετσέτα και να αφήσεις μόνο το επάνω στρώμα της.

Στη συνέχεια βάζεις λίγη κόλλα επάνω στο βάζο και κολλάς προσεκτικά την χαρτοπετσέτα. Όπως προχωράς, απλώνεις λίγη κόλλα επάνω στο γυαλί και κολλάς το χαρτί. Καλό είναι να μην βάλεις κόλλα έξω από το σημείο που θα καλυφτεί με το ντεκουπάζ, γιατί η κόλλα αυτή όταν στεγνώσει θολώνει το γυαλί.

Όταν ολοκληρώσεις με το κόλλημα, κόβεις το χαρτί που περισσεύει, ώστε στην ένωση τα χαρτιά σου να υπερκαλύπτουν το ένα το άλλο για περίπου 1 εκ. Περνάς προσεκτικά με κόλλα και επάνω από το χαρτί με προσεκτικές πινελιές με κατεύθυνση από το κέντρο προς τα έξω και περνώντας όσο το δυνατόν λιγότερες φορές επάνω από το ίδιο σημείο. Εάν σου έχει ξεφύγει κάπου κόλλα, τώρα είναι η στιγμή να την καθαρίσεις με ένα λίγο βρεγμένο πανάκι ή ένα μωρομάντηλο.

Αφήνεις το βάζο σου να στεγνώσει καλά και εάν θέλεις το περνάς και με ένα βερνίκι για να γίνει τελείως αδιάβροχο. Το μόνο που μένει είναι να βρεις λουλούδια να το γεμίσεις και την κατάλληλη γωνιά στο σπίτι σου για να το στολίσεις.

decoupage-vazo-9

Το project αυτό ήταν μέρος των σεμιναρίων Ντεκουπάζ που πραγματοποίησε το ftiaxto.gr σε όλα τα καταστήματα IKEA Ελλάδος τον Φεβρουάριο 2016.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

4 σχόλια στο άρθρο “Βάζο με ντεκουπάζ”

  1. Μπράβο! ωραία ιδέα! μπορω να κανω και χρηστικα βαζα; π.χ. γλυκού; κι αν ναι, πλένονται;

  2. Πολύ ωραία αυτή η ιδέα για διακόσμηση των βάζων! Μια ερώτηση μόνο: τα πινέλα που χρησιμοποιούμε στο ντεκουπάζ πως τα καθαρίζουμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *