Το κουτί με τα εργαλεία μου

Από τότε που το παιδί μου αποφάσισε ότι η εργαλειοθήκη μου, του ανήκει, φυλάω τα εργαλεία μου σε ένα κόκκινο κουτί παπουτσιών. Σήμερα αποφάσισα ότι φτάνει με το απλό κουτί, καιρός να το περιποιηθώ…

kouti-ergaleion-1

Τα υλικά που χρησιμοποίησα για αυτό το project είναι λευκό ακρυλικό χρώμα, gel μεταφοράς εικόνας και βερνίκι Maxi Decor. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το συγκεκριμένο ακρυλικό, το οποίο κατάφερε να καλύψει πλήρως το βαθύ κόκκινο του κουτιού με ένα μόνο χέρι. Επιπλέον αδιαβροχοποίησε το κουτί ώστε να χρησιμοποιήσω πάνω του το gel μεταφοράς εικόνας.

kouti-ergaleion-2

Έβαψα λοιπόν όλο το κουτί λευκό και μέχρι να στεγνώσει, έψαξα στο internet για ωραίες φωτογραφίες εργαλείων. Βρήκα αυτές που ήθελα στο freegreatpicture.net και έφτιαξα αυτή και αυτή την σελίδα και τις πήγα για εκτύπωση σε lazer εκτυπωτή (στο φωτοτυπάδικο της γειτονιάς μου). Αν φτιάξεις τις δικές σου εικόνες να θυμηθείς ότι πρέπει να τις κάνεις τούμπα, ώστε να τυπωθούν ανάποδα για να βγουν σωστά στο κουτί.

kouti-ergaleion-3

Στην συνέχεια έκοψα όσο πιο κοντά μπορούσα στις φωτογραφίες, πέρασα ένα χέρι gel μεταφοράς εικόνας Maxi Decor στο κουτί και άλλο ένα στην φωτογραφία.

kouti-ergaleion-4

Τοποθέτησα την φωτογραφία με την εκτύπωση προς τα κάτω και με τα δάχτυλα φρόντισα να στρώσει καλά το χαρτί, ώστε να μην έχει πουθενά φουσκαλίτσες αέρα. Το gel που φαίνεται στην παραπάνω φωτό να ξεχειλίζει, τελικά με βοήθησε γιατί το πέρασα και πάνω από το χαρτί και έκανε την διαδικασία στρωσίματος πιο εύκολη.

kouti-ergaleion-5

Αφού τοποθέτησα όλες τις φωτογραφίες άφησα το κουτί να στεγνώσει για 24 ώρες. Αν βιάζεσαι πολύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σεσουάρ για να στεγνώσει πιο γρήγορα. Προσοχή, πρέπει να έχει στεγνώσει πολύ καλά πριν πας στο επόμενο στάδιο!

kouti-ergaleion-6

Το επόμενο στάδιο θέλει υπομονή. Βρέξε μια άκρη της φωτογραφίας και σιγά σιγά άρχισε να τρίβεις ώστε να αφαιρέσεις το χαρτί. Η ιδέα είναι ότι το χαρτί βρέχεται και διαλύεται ενώ τα μελάνια της εκτύπωσης παραμένουν στο κουτί. Πρόσεχε, να μην τρίβεις με μανία γιατί μπορεί να αφαιρέσεις και το μελάνι αν το παρακάνεις!

kouti-ergaleion-7

Εκεί που νομίζεις ότι έχεις τελειώσει και αφήνεις το κουτί να στεγνώσει, ανακαλύπτεις ότι έχει λίγο χνούδι ακόμη. Ξαναβρέχεις, τρίβεις και περιμένεις να δεις αν έφυγε όλο. Εγώ την δεύτερη φορά έτριψα μόνο εκεί που έχει χρώμα, ας έχει χνούδι στα λευκά, θα το περάσω με βερνίκι Maxi Decor και δεν θα φαίνεται τίποτα!

kouti-ergaleion-9

Μόλις στέγνωσε, το γέμισα με τα εργαλεία μου. Ελπίζω να μην αρέσει και αυτό στον γιό μου…

 

Χορηγός άρθρου

maxidecor-logoMaxi Decor Decoupage (Maxi Color Α.Ε.)
Τα προϊόντα της Maxi Decor θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
2o χλμ Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας
τηλ. 25410 76515 || φαξ 25410 27905
info@maxicolor.gr || www.maxicolor.gr

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Το κουτί με τα εργαλεία μου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *