Βραχιόλια με pasta perlata και κεροπατίνα

Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με πάστες και πατίνες, θεωρούσα ότι όλα αυτά ανήκουν μόνο στον χώρο του ντεκουπάζ, η συνεργασία όμως με τα προϊόντα Maxi Decor με κάνουν να πειραματιστώ και να ανακαλύψω καινούργια υλικά.

vraxiolia-maxidecor-1

Η pasta perlata και η κεροπατίνα είναι 2 από τα υλικά που έπιασα στα χέρια μου για πρώτη φορά. Η pasta perlata είναι πάστα δόμησης με πέρλα και έρχεται σε 5 χρώματα. Η κεροπατίνα είναι χρώμα με κερί (σε 5 αποχρώσεις) και δημιουργεί όμορφες πατίνες όταν την σκουπίζεις από το αντικείμενό σου.

vraxiolia-maxidecor-2

Για βάση βραχιολιού χρησιμοποίησα ρολά από χαρτοταινίες, τα οποία έβαψα με τα ακρυλικά της ίδιας εταιρείας.

vraxiolia-maxidecor-3

Αφού στέγνωσε το χρώμα, άπλωσα την pasta perlata στο βραχιόλι με ένα πλαστικό μαχαιράκι. Καθώς άπλωνα, κοίταγα να φτιάχνω και ενδιαφέρουσες υφές.

vraxiolia-maxidecor-6

Όταν στέγνωσε και η pasta perlata (το άφησα μια ολόκληρη μέρα), άπλωσα με το δάχτυλο κεροπατίνα και αμέσως μετά (πριν στεγνώσει δηλαδή) σκούπισα με ένα κομμάτι ύφασμα. Η κεροπατίνα έμενε μέσα στα βαθουλώματα, όπου έφευγε παραπάνω ή δεν μου άρεσε, πέρναγα πάλι κεροπατίνα και σκούπιζα μέχρι να με ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.

vraxiolia-maxidecor-7

Μια άλλη δοκιμή που έκανα ήταν να απλώσω λίγη pasta σε συγκεκριμένα σημεία με ένα πιρούνι. Αυτή την φορά η pasta είχε χρώμα, έτσι δεν έβαλα κεροπατίνα από πάνω.

vraxiolia-maxidecor-10

Όταν στεγνώσουν, καλό είναι να τα περάσεις με ένα βερνίκι ώστε να γυαλίσουν αλλά και για προστασία.

 

Χορηγός άρθρου

maxidecor-logoMaxi Decor Decoupage (Maxi Color Α.Ε.)
Τα προϊόντα της Maxi Decor θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
2o χλμ Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας
τηλ. 25410 76515 || φαξ 25410 27905
info@maxicolor.gr || www.maxicolor.gr

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βραχιόλια με pasta perlata και κεροπατίνα”

Απάντηση