Βραχιόλια με pasta perlata και κεροπατίνα

Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με πάστες και πατίνες, θεωρούσα ότι όλα αυτά ανήκουν μόνο στον χώρο του ντεκουπάζ, η συνεργασία όμως με τα προϊόντα Maxi Decor με κάνουν να πειραματιστώ και να ανακαλύψω καινούργια υλικά.

vraxiolia-maxidecor-1

Η pasta perlata και η κεροπατίνα είναι 2 από τα υλικά που έπιασα στα χέρια μου για πρώτη φορά. Η pasta perlata είναι πάστα δόμησης με πέρλα και έρχεται σε 5 χρώματα. Η κεροπατίνα είναι χρώμα με κερί (σε 5 αποχρώσεις) και δημιουργεί όμορφες πατίνες όταν την σκουπίζεις από το αντικείμενό σου.

vraxiolia-maxidecor-2

Για βάση βραχιολιού χρησιμοποίησα ρολά από χαρτοταινίες, τα οποία έβαψα με τα ακρυλικά της ίδιας εταιρείας.

vraxiolia-maxidecor-3

Αφού στέγνωσε το χρώμα, άπλωσα την pasta perlata στο βραχιόλι με ένα πλαστικό μαχαιράκι. Καθώς άπλωνα, κοίταγα να φτιάχνω και ενδιαφέρουσες υφές.

vraxiolia-maxidecor-6

Όταν στέγνωσε και η pasta perlata (το άφησα μια ολόκληρη μέρα), άπλωσα με το δάχτυλο κεροπατίνα και αμέσως μετά (πριν στεγνώσει δηλαδή) σκούπισα με ένα κομμάτι ύφασμα. Η κεροπατίνα έμενε μέσα στα βαθουλώματα, όπου έφευγε παραπάνω ή δεν μου άρεσε, πέρναγα πάλι κεροπατίνα και σκούπιζα μέχρι να με ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.

vraxiolia-maxidecor-7

Μια άλλη δοκιμή που έκανα ήταν να απλώσω λίγη pasta σε συγκεκριμένα σημεία με ένα πιρούνι. Αυτή την φορά η pasta είχε χρώμα, έτσι δεν έβαλα κεροπατίνα από πάνω.

vraxiolia-maxidecor-10

Όταν στεγνώσουν, καλό είναι να τα περάσεις με ένα βερνίκι ώστε να γυαλίσουν αλλά και για προστασία.

 

Χορηγός άρθρου

maxidecor-logoMaxi Decor Decoupage (Maxi Color Α.Ε.)
Τα προϊόντα της Maxi Decor θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
2o χλμ Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας
τηλ. 25410 76515 || φαξ 25410 27905
info@maxicolor.gr || www.maxicolor.gr

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα, έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα και περιμένουν και την κόρη! Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βραχιόλια με pasta perlata και κεροπατίνα”

Απάντηση