Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο

gingerbread_house_main

Μην μου πεις οτι δεν τα έχεις δει. Μπορεί να είναι ξενόφερτο γλυκό το gingerbread house και να μην συγκρίνεται με τα μελομακάρονα και τις δίπλες, αλλά παρόλ’ αυτά κάποια από αυτά είναι μικρά έργα τέχνης. Εάν έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις ένα, αλλά δεν τα έχεις καταφέρει ως τώρα, τότε προτείνουμε να δεις αυτό το video από το The Things She Makes και να δοκιμάσεις την τύχη σου.

Και πριν σε αφήσω να δεις το video θα μοιραστώ μαζί σου τον πόνο μου… Κάθε χρόνο προσπαθώ να φτιάξω ένα μπισκοτόσπιτο και κάθε χρόνο κάτι γίνεται και το οικοδόμημα δεν την βγάζει καθαρή. Αφού είδα το video κατάλαβα οτι έκανα κάποια λάθη (παρόλο που νόμιζα οτι ακολουθώ πιστά τις οδηγίες) που είναι και αυτά που έφερναν κάθε χρόνο την καταστροφή. Το icing, θα πρέπει να είναι δυνατό. Είναι η κόλλα της υπόθεσης… εμένα ήταν νόστιμο μεν, αλλά πολύ νερουλό δε και έτσι ό,τι κολλούσα επάνω στο μπισκοτόσπιτο με την βαρύτητα κατέληγε στο πιατάκι.

Επίσης, είδα και το κολπάκι με το ποτήρι για να σταθεί η στέγη που είναι και βαριά η άτιμη… Τελικά όλα θέλουν τρόπο και όχι κόπο.

Έχοντας λοιπόν όλα αυτά τα tips κατά νου, θεώρησα ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τα.. μεταλαμπαδεύσουμε και σε εσένα στο σεμινάριο κατασκευής μπισκοτόσπιτου που θα κάνουμε στον ολοκαίνουργιο χώρο του ftiaxto με την ονομασία ftiaxtoρουμ, όπου στο τιμόνι θα είναι οι κορυφαίοι ζαχαροτέχνες Τhe Cakers (γιατί μεταξύ μας.. δεν την έχω δαμάσει και τόσο την τέχνη αυτή για να τη διδάξω)!!

Αν παρόλα αυτά δεν μπορείς να έρθεις, δες το βίντεο και επιχείρησε να φτιάξεις το μπισκοτόσπιτο μόνη σου. Και εάν δεν θέλεις να φτιάξεις τη ζύμη, να ξέρεις οτι υπάρχουν έτοιμες εκεί έξω. Επίσης, για τα πατρόν μπορείς είτε να τα αναζητήσεις σε καταστήματα με είδη κουζίνας ή να τα κατεβάσεις από το ίντερνετ και να τα φτιάξεις με χαρτόνι.

Ουφ! Ανυπομονώ να ξαναδοκιμάσω!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *