Πλεκτή χιονονιφάδα με βελονάκι

crochet-snowflake-2

Δεν ξέρω αν είδες την φωτογραφία του λυπηρού φετινού μου χριστουγεννιάτικου δένδρου στο instagram. Σαν το γιοφύρι της Άρτας ένα πράμα, κάθε πρωί ο δίχρονος γιος μου το ξεστολίζει, κάθε βράδυ το ξαναστολίζω. Και στην πορεία σπάνε και 2-3 μπάλες την ημέρα… Θα αρχίσω να πλέκω χιονονιφάδες, τουλάχιστον αυτές δεν σπάνε!

Και επειδή ούτε χρόνο, ούτε υπομονή έχω σε αυτή την φάση της ζωής μου (είπαμε δίχρονο!), θα φτιάξω την πιο απλή και γρήγορη χιονονιφάδα που προτείνει η Lynda.

Στο site της θα βρεις βήμα βήμα οδηγίες, έχει μέχρι και φωτό για την αρχική θηλιά που πάντα με μπερδεύει. Ανάλογα με το μέγεθος του βελονακίου που θα χρησιμοποιήσεις θα βγει και το μέγεθος της χιονονιφάδας.

crochet-snowflake-1

Ξεκινάς λοιπόν με την θηλιά και συνεχίζεις:

Σειρά 1: * 5 αλυσίδες, 1 τριπλό ποδαράκι, 2 αλυσίδες*, επαναλάμβανεις ότι βλέπεις ανάμεσα στα αστεράκια * 5 φορές
Σειρά 2: * 7 αλυσίδες, παράλειψε 2 αλυσίδες και κάνε βουβό γαϊτανάκι στην κορυφή του τριπλού ποδαρακίου*, επαναλαμβάνεις 6 φορές και τελειώνεις με βουβό γαϊτανάκι στην βάση της πρώτης αλυσίδας αυτής της σειράς.
Σειρά 3: 10 αλυσίδες, παράλειψε 3 αλυσίδες και κάνε βουβό γαϊτανάκι στην τέταρτη αλυσίδα. Στην συνέχεια επανέλαβε * 4 αλυσίδες, παράλειψε 3 αλυσίδες, 1 τετραπλό ποδαράκι, 4 αλυσίδες, παράλειψε 3 αλυσίδες, 1 βουβό γαϊτανάκι στην τέταρτη αλυσίδα* 5 φορές. Τέλος, κάνεις 4 αλυσίδες, παράλειψε τις 3 τελευταίες αλυσίδες αυτής της σειράς και κάνε βουβό γαϊτανάκι στην 6η αλυσίδα που έφτιαξες στην αρχή αυτής της σειράς.

Αν μπερδεύεσαι, στο site της Lynda θα βρεις φωτογραφία το κάθε βήμα αλλά και σχεδιάγραμμα στο τέλος.

crochet-snowflake-2

Η χιονονιφάδα σου θα χρειαστεί τέντωμα για να αποκτήσει το τελικό της σχήμα, άστην να μουλιάσει 10 λεπτά σε νερό, αν θέλεις πρόσθεσε και λίγο κόλλα για να σκληρύνει και τέντωσέ την από τις γωνίες για να στεγνώσει.

crochet-snowflake-3

Με γεια! Αν φτιάξεις αρκετές μπορείς να φτιάξεις και μια ωραιότατη γιρλάντα!

Δες όλο το project αναλυτικά στο homelealass.com.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *