Μάλλινο κασκόλ διπλής όψης

Κοίτα να δεις που ο καιρός έχει αρχίσει λίγο να κρυώνει και έφτασε επιτέλους η στιγμή να φορέσουμε τα κασκόλ μας. Και δεν εννοώ μόνο τα πλεκτά κασκόλ μας, αλλά και αυτά που είναι από μάλλινο ύφασμα! Ναι, καλά διάβασες! Υπάρχουν και αυτά! Και αυτή είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για να φτιάξεις ένα, με τη βοήθεια του άρθρου από το www.polkadotchair.com.

Πριν από μερικές ημέρες η Βάλια κι εγώ ανακαλύψαμε ένα παλιό μαγαζί με υφάσματα στο Μαρούσι που είχε βγάλει το στοκ του σε προσφορά, και μεταξύ άλλων είχε και κάτι πολύ ωραία μάλλινα υφάσματα. Εννοείται πως αγοράσαμε και τώρα μένει να βρούμε ιδέες για να τα αξιοποιήσουμε.

Νομίζω οτι μια από αυτές θα είναι αυτό το πολύ εύκολο και βολικό κασκόλ που απαιτεί λίγο από τον χρόνο σου και όχι πολλά πολλά με τη ραπτομηχανή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Μάλλινο ύφασμα (σχέδιο 1) περίπου 1.20μ
– Μάλλινο ύφασμα (σχέδιο 2) περίπου 1.20μ κι αυτό
– Σίδερο
– Περιστροφικός κόφτης και επιφάνεια κοπής
– Κλωστή
– Ραφτικά (καρφίτσες, ξηλωτήρι κτλ)
– Ραπτομηχανή

Όπως καταλαβαίνεις όλη η δουλειά σε αυτό το project είναι να κόψεις σωστά το ύφασμα. Οπότε αντί να κάθομαι εγώ εδώ και να σου περιγράφω, καλό είναι να μπεις στο άρθρο του www.polkadotchair.com, να δεις τις φωτογραφίες, να δεις και τα διαγράμματα και να κάνεις τη δουλειά σου πιο εύκολα.

oversize-scarf-sewing-tutorial_main

Το μυστικό και ίσως και η μικρή δυσκολία του κασκόλ είναι να ράψεις καλά τα δύο κομμάτια μάλλινου υφάσματος μαζί, χωρίς να σου κάνουν νερά. Και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να σιδερώσεις πολύ καλά τα κομμάτια και να τα καρφιτσώσεις σωστά. Επίσης, δεν βλάπτει να κάνεις και δοκιμές σε μικρά κομματάκια από το ύφασμα για να ρυθμίσεις σωστά και τη ραπτομηχανή σου.

Θυμίσου οτι τα τελειώματα πρέπει να τα αφήσεις ανοιχτά για να βγάλεις με το ξηλωτήρι σου μερικές κλωστές και να κάνεις κρόσσια. Εάν θέλεις φυσικά, ε;

Αφού το φτιάξεις (είμαι σίγουρη οτι δεν μπορείς να κάνεις μόνο ένα), δες στο άρθρο και ιδέες για το πως μπορείς να το φορέσεις!

Μεγιά!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μάλλινο κασκόλ διπλής όψης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *