Ταμπέλα με ξύλινα γράμματα

ftiaxto-laser-8

Με την ευκαιρία του Ftiaxto.gr Craft Room αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια μεγάλη ξύλινη ταμπέλα. Εννοείται θα ήταν χειροποίητη, ψάξαμε λοιπόν να βρούμε που μπορούμε να κόψουμε ξύλινα οικονομικά γράμματα και βρήκαμε τον καλύτερο!

Μιας και είμαστε internetικοί τύποι, στείλαμε το email με τις προδιαγραφές σε 3-4 καταστήματα που βρήκαμε online ότι κόβουν γράμματα και σχήματα και laser. Κάποιοι δεν απάντησαν καθόλου, άλλοι απάντησαν μονολεκτικά. Αυτός που μας έκανε εντύπωση ήταν ο Παύλος από το lasercutter.gr, ο οποίος απάντησε όλες μας τις ερωτήσεις, μας πρότεινε υλικό και μας πήρε τηλέφωνο να σιγουρευτεί ότι δεν είχαμε άλλες απορίες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήταν και ο πιο οικονομικός! Τα γράμματα που θα δεις παρακάτω, τόσο το ftiaxto.gr όσο και το CRAFT ROOM, θα μας κόστιζαν κάτω από 80 ευρώ.

ftiaxto-laser-1

Το lasercutter.gr βρίσκεται στα Ιωάννινα, αλλά μέσα σε 3 μέρες είχε φτιάξει τα γράμματα και μας τα είχε στείλει χωρίς επιπλέον χρέωση αποστολής.

ftiaxto-laser-2

Η αλήθεια είναι δεν έχουμε ξανακόψει γράμματα και δεν έχουμε εμπειρία για να συγκρίνουμε, αλλά η ποιότητα ήταν πολύ καλή. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να καθαρίσουμε με ένα πανάκι την μαυρίλα του laser γύρω γύρω από τα γράμματα.

ftiaxto-laser-3

Αποφασίσαμε να κολλήσουμε τα γράμματα σε ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο (2 μέτρα) αλλά να είναι λίγο ανασηκωμένα. Ο καλός κύριος στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς μας, μας πρότεινε να κόψουμε κομματάκια ξύλο και να τα κολλήσουμε με την ειδική Montage Kit κόλλα, η οποία είναι πολύ δυνατή.

ftiaxto-laser-4

Εγώ κόλλαγα λοιπόν τα ξυλάκια και η Ελίνα έβαφε. Κάναμε κάθε γράμμα διαφορετικό και είδαμε ότι κάποια από τα ανοιχτά χρώματα θέλανε λευκή βάση μιας και το ξύλο ήταν λίγο σκούρο. Όλα τα περάσαμε 2 χέρια για καλύτερο αποτέλεσμα.

ftiaxto-laser-6

Αφήσαμε τα γράμματα να στεγνώσουν όλη την νύχτα και την επόμενη μέρα περάσαμε πάλι κόλλα για να τα κολλήσουμε στην ταμπέλα μας. Βρήκα το πιστόλι κόλλας του χρωματοπωλείου πολύ άβολο και έτσι πέρασα την κόλλα με ένα πλαστικό μαχαιράκι.

ftiaxto-laser-5

Για να είμαστε σίγουροι ότι θα έμπαιναν σε ευθεία γραμμή, μετρήσαμε και κολλήσαμε χαρτοταινία ώστε να ξέρουμε που πρέπει να ακουμπούν τα γράμματα.

ftiaxto-laser-7

Τοποθετήσαμε τα γράμματα και τα κολλάγαμε ένα ένα ώστε να μην χάσουμε τις αποστάσεις τους. Αφήσαμε την κόλλα να στεγνώσει μια ολόκληρη μέρα.

ftiaxto-laser-8

Προσθέσαμε γαντζάκια και η ταμπέλα μας είναι έτοιμη! Τις ημέρες της Χειροτέχνικα μπορείς να την δεις από κοντά στο Ftiaxro.gr Craft Room.

ftiaxto-laser-9

Τα υπόλοιπα γράμματα, τα κολλήσαμε προσωρινά σε ένα μαυροπίνακα.

ftiaxto-laser-10

ftiaxto-laser-11

Και αυτό θα το δεις από κοντά στο Ftiaxto.gr Craft Room.

ftiaxto-laser-12

Αν θέλεις να φτιάξεις και εσύ τέτοια ταμπέλα, απευθύνσου στο lasercutter.gr, εμείς μείναμε πολύ ευχαριστημένες από την συνεργασία και τους συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

lasercutter.gr
info@lasercutter.gr
6937231906
Ιάσονα 3
45221, Ιωάννινα

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *