Χάρτινα κουτάκια origami για τα συρτάρια σου

Χάρτινα κουτάκια origami για τα συρτάρια σου

Άνοιξε τα συρτάρια σου και δες μήπως είναι ώρα να φτιάξεις όμορφα χάρτινα κουτάκια origami, ώστε να αποθηκεύεις εκεί όλα αυτά τα μικρά και απαραίτητα.

Τα συρτάρια του γραφείου σου χρειάζονται συνέχεια οργάνωση; Τώρα μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου χάρτινα κουτάκια origami και να βάλεις μέσα σε αυτά όλα τα μικροπραγματάκια που γεμίζουν τον τόπο: συνδετήρες, πινέζες, λαστιχάκια, ξύστρες, γόμες και ανταλλακτικά συρραπτικού.

Τα χάρτινα κουτάκια origami είναι τόσο εύκολη και οικονομική λύση για να οργανώσεις τα συρτάρια σου!

Θα χρειαστείς τετράγωνα χαρτιά σε ότι μέγεθος θέλεις, τα δικά μου ήταν 15 x 15 εκ. και έβγαλαν κουτάκια 5,5 x 5,5 εκ. με 3 εκ. ύψος.

χάρτινα κουτάκια origami

Ξεκινάς διπλώνοντας το χαρτί – με την καλή πλευρά προς τα έξω – στην μέση, κάθετα και οριζόντια. Άνοιξε το χαρτί, γύρισέ το ώστε να κοιτάς την εσωτερική πλευρά και δίπλωσε τις 4 γωνίες προς τα μέσα.

χάρτινα κουτάκια origami

Δίπλωσε την αριστερή και δεξιά πλευρά προς τα μέσα μέχρι την μέση του τετραγώνου. Άνοιξε τις πλευρές που μόλις δίπλωσες και τώρα δίπλωσε τις άλλες 2, πάλι προς τα μέσα μέχρι την μέση του τετραγώνου.

χάρτινα κουτάκια origami

Πάρε την μία μύτη και δίπλωσέ την προς τα πάνω, ώστε να φτάσει στην γωνία του ρόμβου που σχηματίζεται από την εσωτερική πλευρά του χαρτιού.

χάρτινα κουτάκια origami

Άνοιξε την μύτη που μόλις δίπλωσες και άνοιξε και τα πλαϊνά ώστε να έρθουν κάθετα με τον πάτο. Σπρώξε τις τσακίσεις που έχουν δημιουργηθεί και φέρε την γωνία να καλύψεις αυτές τις τσακίσεις.

χάρτινα κουτάκια origami

Η μύτη της γωνίας θα συνεχίσει στον πάτο και θα καλύψει έτσι την εσωτερική πλευρά του χαρτιού. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά και με τα δάκτυλα στρώσε τις τσακίσεις όπου χρειάζεται. Έτοιμο το πρώτο κουτί!

χάρτινα κουτάκια origami

Μόλις πάρεις το κολάι, θα φτιάχνεις ένα κουτάκι σε 3 λεπτά!

χάρτινα κουτάκια origami

Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πιαστράκια για να κάτσουν όλα τα κουτάκια μαζί.

Τα χάρτινα κουτάκια origami σου είναι έτοιμα! Ήρθε η ώρα να τα γεμίσεις και να τα ευχαριστηθείς!

Εάν σου άρεσε αυτό το project τότε ρίξε μια ματιά και στα Πασχαλιάτικα καλαθάκια origami!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Χάρτινα κουτάκια origami για τα συρτάρια σου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *