Φτιάξε φόντο για τις φωτογραφίες σου

photobg-6

Αν φτιάχνεις μικρά αντικείμενα τα οποία φωτογραφίζεις για να τα δείξεις ή να τα πουλήσεις, σίγουρα θα έχεις χάσει χρόνο ψάχνοντας για το κατάλληλο φόντο. Δες πως μπορείς να φτιάξεις ένα ενδιαφέρον φόντο που θα σε διευκολύνει πολύ.

Εμείς βρήκαμε έναν παλιό πίνακα ανακοινώσεων, βγάλαμε το κάδρο και το ντύσαμε με ένα ενδιαφέρον – από άποψη υφής – ύφασμα. Θυμήσου ότι φωτογραφίζεις το αντικείμενο και όχι το φόντο, οπότε το δεύτερο θα πρέπει να είναι όσο πιο διακριτικό γίνεται.

photobg-1

Βρες λοιπόν το ύφασμα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, σιδέρωσέ το καλά και άπλωσέ το κάτω από τον πίνακα ανακοινώσεων. Εμείς βάλαμε το ύφασμά μας διπλό γιατί ήταν αραιή η ύφανση και φαινόταν από κάτω το κόκκινο (!) του πίνακα.

photobg-2

Χρησιμοποίησε συρραπτικό τοίχου και ξεκίνα με τις αντικρυστές πλευρές. Να θυμάσαι να τεντώνεις το ύφασμα καθώς το καρφώνεις.

photobg-3

Στην συνέχεια κάνε και τις άλλες 2 πλευρές. Μην τσιγκουνευτείς το συρραπτικό, κάρφωσε ανά 7 με 10 εκατοστά για να είναι αρκετά τεντωμένο το ύφασμα.

photobg-4

Έτοιμο, αν θέλεις μπορείς να του ρίξεις άλλο ένα σιδέρωμα.

photobg-5

Τι λες, δεν είναι πολύ πιο όμορφο από την επιφάνεια του τραπεζιού;

photobg-6

Ένα τελευταίο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να φτιάξεις την σύνθεση και μετά να το γυρίσεις ή να το μετακινήσεις όλο μαζί μέχρι να βρεις το κατάλληλο φως ή σκιές. Όταν βαρεθείς αυτό το ύφασμα, μπορείς να το αφαιρέσεις και να βάλεις ένα άλλο. Καλή φωτογράφηση!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Φτιάξε φόντο για τις φωτογραφίες σου”

  1. Καλημέρα!! ωραία ιδέα πρόταση για φωτογράφηση!
    επίσης θα μπορούσε το ύφασμα να είναι κάποιο λινό
    με απαλά μοτίβα γεωμετρικά ή πουά κλπ 🙂
    (που να μην κλέβει όμως την παράσταση, κάτι διακριτικό και ενδιαφέρον).
    Καλή συνέχεια!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *