Χειροποίητες τρελόμπαλες

Εάν έχεις παιδάκι στο σπίτι σου τότε σίγουρα ξέρεις τι σημαίνει τρελόμπαλα και φυσικά γνωρίζεις οτι μια δεν είναι ποτέ αρκετή! Τώρα που έρχεται το ΣΚ εάν θέλεις να γίνεις η πιο αγαπημένη μαμά (θεία, νονά κτλ) όλων των εποχών δοκίμασε να φτιάξεις χειροποίητες τρελόμπαλες μαζί με τα πιτσιρίκια σου! Θα ξετρελαθούν!

Τα υλικά που θα πρέπει να προμηθευτείς εγκαίρως πριν υποσχεθείς το οτιδήποτε είναι:

– 1 κ.σ. βόρακα
– 1 κ.σ. κορνφλάουρ
– 1 κ.σ. λευκή κόλλα χειροτεχνίας (υγρή)
– Χρώματα ζαχαροπλαστικής
– Γάντια μιας χρήσης
– Γυάλινο δοχείο για το ανακάτεμα
– 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Επίσης θα σε βοηθήσει πολύ να έχεις και μεζούρες μέτρησης για μαγειρική για να είναι οι ποσότητές σου ίδιες.

Η διαδικασία είναι η εξής:

Πρώτα ανακατεύεις στο γυάλινο δοχείο το χλιαρό νερό με τον βόρακα. Σε ένα άλλο δοχείο ανακατεύεις μαζί το κορνφλάουρ, την κόλλα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνεις το μείγμα με την κόλλα μέσα στο δοχείο με το νερό και τον βόρακα. Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα το μείγμα σου θα σκληρύνει. Το βγάζεις από το νερό με ένα πηρούνι. Εάν κολλάει πολύ στα χέρια σου τότε σφίξε το καλά στο χέρι σου και βάφτισέ το πάλι λίγο στο νερό.

Στη συνέχεια πάρε το μείγμα και πλάσε το σε μια μπάλα στις παλάμες σου μέχρι να σκληρύνει αρκετά. Όσο περισσότερο το δουλεύεις τόσο πιο σκληρό θα γίνει το μπαλάκι.

Έτοιμο!

Bouncy-Ball-Tutorial_main

Εάν έχεις απορίες μπορείς να μπεις και στο www.the36thavenue.com να δεις και τις φωτογραφίες!

Μην ξεχνάς οτι όσο τις αφήσεις τις μπαλίτσες τόσο θα γίνονται επίπεδες. Μπορείς να τις αποθηκεύσεις μέσα σε πλαστικά σακουλάκια και να τις δουλέψεις πάλι λίγο στα χέρια σου για να γίνουν ολοστρόγγυλες. Και το παιχνίδι αρχίζει!

Εάν σκοπεύεις όντως να δοκιμάσεις αυτές τι μπάλες με τα πιτσιρίκια σου προτείνουμε να κάνεις πρώτα μια δοκιμή μόνη σου για να μάθεις την διαδικασία. Και μετά ετοιμάσου για ατελείωτο παιχνίδι!

Καλή διασκέδαση!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *