Έντομα από πλαστικά μπουκάλια

Αν είσαι στην εξοχή και έχεις όρεξη για χειροτεχνία αλλά σου λείπουν τα υλικά, δες τι μπορείς να φτιάξεις από ταπεινά πλαστικά μπουκάλια και μερικούς μαρκαδόρους ή βερνίκια νυχιών.

Για αρχή βρες ένα δίλιτρο πλαστικό μπουκάλι χωρίς σχέδια και βγάλε ότι ετικέτα μπορεί να έχει. Ακολούθησε το σχεδιάγραμμα παρακάτω για να κόψεις το πλαστικό.

plasticbottle-insects-1

Κατέβασε τα σχέδια από το signsandmarvels.com ή βρες τα δικά σου από το internet και ξεπατίκωσε τα σχέδια με μαύρο ανεξήτιλο μαρκαδόρο. Πρόσεχε ώστε η κούρμπα του μπουκαλιού να γυρίζει από άκρη σε άκρη σε σχέση με το σχέδιο καο όχι από πάνω προς τα κάτω, έτσι θα φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

plasticbottle-insects-2

Κόψε γύρω γύρω από τα σχέδια αφήνοντας 2-3 χιλιοστά περιθώριο. Γύρισε το πλαστικό ανάποδα και γέμισε με χρώμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις παλιά βερνίκια νυχιών ή ανεξίτηλους μαρκαδόρους σε διάφορα χρώματα.

plasticbottle-insects-3

Εννοείται μπορείς να αφήσεις παιδιά να κάνουν την ζωγραφική όσο εσύ σκέφτεσαι τι θα κάνεις όλα αυτά τα πλαστικά έντομα!

Δες όλο το project αναλυτικά στο signsandmarvels.com.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *