Σορτσάκι με πάτσγουωρκ

Ή αλλιώς πως να μεγαλώσεις ένα παντελόνι που δεν σου κάνει από τότε που έμεινες έγκυος και δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να σου κάνει ποτέ ξανά, όσες δίαιτες και αν κάνεις. Δες τι έκανα στο πρώην αγαπημένο μου παντελόνι για να το κάνω το καινούργιο αγαπημένο μου σορτσάκι με πάτσγουωρκ…

To πιο δύσκολο κομμάτι αυτού του project είναι να δεχτείς οτι δεν θα μπεις πια στο παλιό σου αγαπημένο παντελόνι και να το πάρεις απόφαση οτι θα γίνει ένα σορτσάκι με πάτσγουωρκ!

σορτσάκι με πάτσγουωρκ...

Για αρχή, το έκοψα ώστε να το κάνω σορτς, θα μπορούσα να κρατήσω όλο το μήκος σαν παντελόνι με την ίδια τεχνική, αλλά θα χρειαζόμουν και ένα δεύτερο τζην για την πλαϊνή “τσόντα” που του έβαλα.

σορτσάκι με πάτσγουωρκ...

Με θάρρος και αποφασιστικότητα έκοψα τις 2 πλαϊνές ραφές, για την ακρίβεια, έκοψα πολύ κοντά στην ραφή στην πίσω πλευρά ώστε να μην χαλάσω την μπροστινή τσέπη. Χρειάστηκε να αφαιρέσω τα 2 γαντζάκια για την ζώνη γιατί θα ήταν δύσκολη η ραφή εκεί.

σορτσάκι με πάτσγουωρκ...

Για να φτιάξω το σορτσάκι με πάτσγουωρκ έκοψα 2 κομμάτια, περίπου 12 εκατοστά το καθένα και λίγο πιο μακρυά από το μήκος του σορτς από τα μπατζάκια που περίσσεψαν και άρχισα να τα καλύπτω με περισσεύματα υφασμάτων.

σορτσάκι με πάτσγουωρκ...

Στην συνέχεια συναρμολόγησα όλα αυτά τα κομμάτια, ράβοντας και σιδερώνοντας, μέχρι που είχα 2 λωρίδες μακρυές όσο τα κομμάτια που είχα κόψει.

σορτσάκι με πάτσγουωρκ...

Έραψα τις λωρίδες πάνω στα τζην κομμάτια χρησιμοποιώντας οριζόντιες ραφές πολύ κοντά στις ενώσεις των υφασμάτων. Ο λόγος που κράτησα το τζην κομμάτι από κάτω είναι για να είναι εξίσου σταθερό αυτό το κομμάτι, φοβάμαι σκέτο ύφασμα θα τραβούσε πολύ ζόρι με το τζην αριστερά δεξιά. Θυμίσου εδώ ότι χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις extra strong κλωστή για αυτό το project.

σορτσάκι με πάτσγουωρκ...

Πριν την συναρμολόγηση, έφτιαξα το ένα τελείωμα, αυτό που πάει στην μέση. Έκανα ζιγκ ζαγκ για να σταθεροποιήσω το ύφασμα, ενώ έκανα 2 γυρίσματα στο τζην για να καλύψω το άραφτο.

σορτσάκι με πάτσγουωρκ...

Τοποθέτησα την πρώτη λωρίδα στο πίσω μέρος του τζην, καλή με καλή και έκανα πυκνό ζιγκ ζαγκ για να ενώσω τα 2 υφάσματα. Το ίδιο έκανα και με το μπροστινό κομμάτι και το δεύτερο πλαϊνό.

σορτσάκι με πάτσγουωρκ...

Πριν το τελείωμα, φόρεσα το καινούργιο μου σορτσάκι με πάτσγουωρκ και είδα ότι ήταν λίγο φαρδύ στην μέση, έτσι έκανα ένα μάζεμα και το στένεψα λίγο πάνω. Στην συνέχεια έκανα πανωραφή πολύ κοντά στις ενώσεις για να κάθεται καλύτερα το ύφασμα.

σορτσάκι με πάτσγουωρκ...

Στρίφωμα δεν έκανα, έκοψα ότι περίσσευε από τις “τσόντες” και έκανα πολύ πυκνό ζιγκ ζαγκ.

σορτσάκι με πάτσγουωρκ...

Με γεια μου!

σορτσάκι με πάτσγουωρκ

Πριν ξεκινήσεις το κόψιμο μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο άρθρο Πώς να κόψεις σωστά το τζήν σου!

Save

Save

Save

Save

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *