Ftiaxto.gr – The Return

vande-startΠριν από μερικούς μήνες το Ftiaxto.gr έτρεξε μια έρευνα για να μάθει από τον κόσμο που το επισκέπτεται όλα αυτά τα χρόνια τι είναι αυτό που αρέσει, τι όχι, τι μας λείπει και τέλοσπάντων τι χρειάζεται να κρατήσουμε και τι να πετάξουμε. Για λίγο καιρό την αφήσαμε στην άκρη, για να δούμε τις απαντήσεις από μια απόσταση, για να μπορέσουμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας για το τι μέλει γενέσθαι. Θέλεις να μάθεις;

Εδώ και μερικούς μήνες μας “βασανίζουν” διάφορα ερωτηματικά σχετικά με το Ftiaxto.gr, όπως το που μας έχει οδηγήσει έως τώρα και το που δείχνει να μας πηγαίνει… Μετά από πολύωρες συζητήσεις, σήμερα είναι η μέρα που μπορούμε να μοιραστούμε μερικές από τις αποφάσεις μας μαζί σας.

Τι λέει η Ελίνα

Είναι αλήθεια οτι σαν ομάδα η Βάλια κι εγώ είμαστε ανήσυχα όντα, που πάντα παρασύρουμε η μια την άλλη σε αχαρτογράφητα μονοπάτια. Όταν ξεκινήσαμε το Ftiaxto.gr δεν είχαμε ιδέα περι crafts και το μόνο που βλέπαμε ήταν οτι μια τρέλα για το χειροποίητο είχε ξεκινήσει στο εξωτερικό, και αφού είχε κολλήσει εμάς σύντομα θα ερχόταν και στην Ελλάδα για να κολλήσει και τους υπόλοιπους. Και ήρθε! Και το Ftiaxto.gr κάλυψε στο ξεκίνημά του ένα κενό που υπήρχε στο ελληνικό internet. Όλα ωραία έως εδώ.

Σύντομα άρχισε να μας τρώει ο πωπός μας… και αφού αφήσαμε τις δουλειές μας και αποφασίσαμε να κάνουμε το Ftiaxto.gr επάγγελμα (startup αυτοχρηματοδοτούμενη, όχι βλακείες) αρχίσαμε να ονειρευόμαστε! Και γίναμε 1.000 κομμάτια… ξεκινήσαμε τα events, με πρώτη και καλύτερη τη Χειροτέχνικα, μετά ανοίξαμε το eshop μας, μετά κάναμε το World of Crafters, γίναμε μaνούλες…

Αποτέλεσμα; Επειδή ανοίξαμε τόσα πολλά μέτωπα γύρω μας αναγκαστικά αφήσαμε κάποια πράγματα πίσω… ακόμη και τα σπίτια μας. Πρώτα από όλα παραμελήσαμε τη βάση μας, αμελήσαμε το Ftiaxto.gr, αυτό που μας έφερε έως εδώ και αυτό που αγαπάμε τελικά να κάνουμε πιο πολύ από όλα τα άλλα! Να φτιάχνουμε πράγματα και να τα μοιραζόμαστε με τον κόσμο.

Η Χειροτέχνικα, το εγχείρημα που απορρόφησε το μεγαλύτερο κομμάτι της ενέργειάς μας τα τελευταία χρόνια, είναι το πιο μεγάλο πράγμα που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Και είμαστε πολύ περήφανες γι΄αυτό. Μας δίδαξε πολλά και μας έφερε πολλές φορές στα όρια των αντοχών μας. Πλέον, η Χειροτέχνικα είναι πολύ μεγαλύτερη από εμένα και τη Βάλια. Είναι ένα τεράστιο brand από μόνη της και δεν χρειάζεται εμάς για να τα καταφέρει. Γι’ αυτό και το 2015 θα είναι η πρώτη χρονιά που το “μωρό” μας θα κάνει τα πρώτα του βήματα (πάντα με την υποστήριξή μας) στηριζόμενο από άλλη ομάδα, την Fairspro με τον Κώστα (άντρα της Βάλιας) στο τιμόνι.

Το μαγαζί μας, αφού δεν καταφέραμε να το κάνουμε το μεγαλύτερο online κατάστημα υλικών χειροτεχνίας στον κόσμο, αλλάζει και αυτό και μετατρέπεται σε ένα crafts eshop με λιγότερους κωδικούς, αλλά υλικά και εργαλεία που δεν είναι συνηθισμένα στην Ελλάδα και που έχουμε πραγματικά δοκιμάσει και χρησιμοποιήσει οι ίδιες! Γι΄αυτό και το επόμενο διάστημα όλα μας τα προϊόντα θα είναι σε προσφορά, ώστε να επιστρέψουμε με τη νέα σεζόν ανανεωμένοι και με τις καινούργιες μας προτάσεις.

Τέλος, τους επόμενους μήνες αλλάζουμε και το Ftiaxto.gr! Αφού το ξηλώσουμε, θα το στήσουμε πάλι από την αρχή, ρίχοντας βάρος στα πράγματα που φτιάχνουμε εμείς, στην online εκπομπή μας και γενικά στα πράγματα που μας αρέσουν να κάνουμε περισσότερο!

Τέλος εποχής, λοιπόν, αλλά ξεκίνημα μιας καινούργιας, καλύτερης. Ανυπομονούμε!

vande-start-1

Τι λέει η Βάλια

Θυμάμαι, στο ξεκίνημά μας, μας είχαν ρωτήσει, τι θέλετε να κάνετε με το ftiaxto.gr και είχαμε απαντήσει “Να κατακτήσουμε τον κόσμο!”. Και το θέλαμε πραγματικά, θέλαμε να ασχοληθούμε με όλες τις χειροτεχνίες του κόσμου και να γνωρίσουμε όλα τα υλικά και τις τεχνικές…

Περνάγαμε ωραία και δημιουργικά σχεδιάζοντας μεγαλεπήβολα πλάνα και κάπως έτσι γεννήθηκε η Χειροτέχνικα. Ο κόσμος της χειροτεχνίας ενθουσιάστηκε μαζί μας και πριν το καταλάβουμε, η εκδήλωση αυτή μεγάλωσε τόσο πολύ που μας ξεπέρασε. Η περσινή τουρνέ των 3 εκδηλώσεων μας έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ναι μεν μπορεί να είμασταν στο σωστό δρόμο της κατάκτησης του κόσμου, αλλά μάλλον δεν θέλαμε πια να κατακτήσουμε τον κόσμο!

Θες το ότι μεγαλώσαμε, θες το ότι κάναμε παιδιά, προσωπικά θεωρώ ότι η ουσία είναι αλλού, στα πιο καθημερινά και απλά. Στην φροντίδα της οικογένειάς μου, στον χρόνο που περνάω με τους αγαπημένους μου, στα όμορφα πράγματα που θέλω να δημιουργώ. Δεν θέλω πια να κατακτήσω τον κόσμο, θέλω να ευχαριστιέμαι την κάθε μέρα.

Ευτυχώς σε όλη αυτή την πορεία έχω κοντά μου την Ελίνα, φαίνεται πως οι απόψεις μας και οι ζωές μας ταυτίζονται με έναν αβίαστο τρόπο και χαίρομαι που για μια ακόμη φορά συμφωνούμε σε αλλαγή πλεύσης. Και ευτυχώς που υπάρχει δίπλα μου ο Κώστας, ο οποίος μπορεί να αναλάβει το καράβι της Χειροτέχνικα, τώρα που εγώ θέλω να μπω σε μια βαρκούλα και να ψαρεύω.

Θέλουμε το ftiaxto.gr να ακολουθεί τον τρόπο ζωής μας και αυτό τώρα σημαίνει less is more. Λιγότερος όγκος, περισσότερη ποιότητα. Θα εκμεταλλευτούμε τους καλοκαιρινούς μήνες για την ανασυγκρότηση και τον επανασχεδιασμό του site και ο Σεπτέμβρης θα μας βρει σίγουρα ανανεωμένες. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε φυσικά να γράφουμε και να φτιάχνουμε projects για το ftiaxto.gr αλλά θα γίνεται και πολύ δουλειά σε αθέατα κομμάτια. Καλή μας πορεία.

Μας αρέσει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

22 σχόλια στο άρθρο “Ftiaxto.gr – The Return”

  1. Τι όμορφο να έχεις τη δύναμη, την εξυπνάδα και την τόλμη να ζήσεις πολλές ζωές. Και είναι αξιοθαύμαστο και τόσο σπάνιο να έχει κανείς τόσο όμορφη παρέα σε αυτή τη διαδρομή. Σας εύχομαι ότι καλυτερο

  2. Καλα μου κοριτσια κ εμπνευστριες μιας δημιουργικης τρελλας χαιρομαι πολυ που εχετε τη δυναμη κ την θεληση (κ την εξυπναδα) να ανασυγκροτηθειτε κ να παλεψετε για ολα αυτα που αγαπατε!!! Υπηρξατε κ για μενα η πηγη εμπνευσης για πολλα δημιουργικα πραγματακια που κοιμοντουσαν μεσα μου για πολυ καιρο. Δυστυχως, η καθημερινοτητα μου εδω κ καιρο με εμποδιζει απολυτα απτο να συνεχισω να δημιουργω κ αυτο με πρεσαρει απολυτα γιατι εχασα τον εαυτο μου σε μια απανθρωπη ρουτινα κ σε ενα στειρο επαγγελμα.
    Σας χαιρομαι απιστευτα που συνεχιζετε κ δεν το βαζετε κατω!
    Μην παψετε να υπαρχετε!!!! Σας παρακαλωωω!!! Δινετε τοση δυναμη κ βοηθεια που δεν ξερετε ποσο σημαντικες ειστε….
    Φιλια πολλα κ στις δυο!!!

  3. Μπράβο σας για όσα καταφέρατε ως τωρα!!! Και ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο γιατί αναθεωρησατε τη πορεία της ζωής σας θέτοντας σε προτεραιότητα αυτό που πραγματικά εχει ουσία στη ζωή μιας γυναίκας…. Η οικογένεια!
    Θα συνεχίσω να σας παρακολουθώ και να υποστηρίζω την δουλειά σας γιατί μέσα απο την προσπάθεια σας αυτή έμαθα παααααρα πολλά!

    Φιλικά Σοφία

  4. Kαλή επιτυχία ,στην ανανέωση σας που είμαι σίγουρη ότι θα είναι γεμάτη δημιουργία!!!!!!αναμένουμε για μια εντελώς νέα χρονιά για το ftiaxto.gr!!

  5. η αλήθεια ειναι οτι μας εχουν λειψει τα βιντεακια. περιμενουμε με ανυπομονησία.
    καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνετε.

  6. Είστε εξαιρετικές! ε-ξαι-ρε-τι-κές!.. ωραία πορεία που γεννά όμορφες σκέψεις, όμορφες σκέψεις που οδηγούν σε αποφάσεις, το καλύτερο! Καλή συνέχεια σε ο,τι κάνετε!!!

  7. Καλή τύχη κορίτσια!!

    Θυμάμαι ότι πριν περίπου 8χρόνια, όταν ήθελα να μάθω να πλέκω και έψαχνα στο διαδίκτυο σχετικές πληροφορίες, έπεσα στο ftiaxto.gr και η όλη ιστοσελίδα ήταν τότε σε ακρετά πρώιμο στάδιο! Σας γνώρισα τότε, σας είδα να ανασυγκροτείστε και να αλλάζετε, επισκέφτηκα και τη Χειροτέχνικα.. Εύχομαι λοιπόν καλό ξανα-ξεκίνημα!
    😆

  8. Καλή συνέχεια, κορίτσια! Είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσετε το ίδιο δημιουργικά, ακόμα και με μικρότερες κατακτήσεις…!

    Περιμένω με ανυπομονησία τα νέα έργα σας!

  9. Εμείς θα είμαστε μαζί σας πάντα!Χαιρόμαστε κάθε τι καινούριο και μας έχετε εμπνεύσει κατά καιρούς πάρα πολύ!AriadnefromGreece!

  10. Είναι πολύ ωραίο που λαμβάνετε υπόψη όσα σας λέει ο κόσμος αλλά ταυτόχρονα δεν αμελείτε τα όνειρά σας και όλα όσα πραγματικά θέλετε να κάνετε. Χαίρομαι που θα δούμε περισσότερα project σας. Ένα από τα εργόχειρα που έχω κάνει πάρα πολλές φορές βασίζεται σε ένα Βήμα-βήμα project σας για πάνινη τσάντα. Το παπλωματάκι που αν θυμάμαι καλά είχε φτιάξει η Βάλια (με το σπιτάκι, τα απλωμένα ρούχα) το χαζεύω πολύ συχνά για έμπνευση και παρακολουθώ ανελλιπώς όσα φτιάχνετε για τα παιδιά σας γιατί πολλά από αυτά τα φτιάχνω και για τα δικά μου παιδιά.
    Καλή επιτυχία λοιπόν στην.. ανακαίνιση και περιμένω με αγωνία και χαρά το νέο σας ξεκίνημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *