Πλεκτό καλάθι από κορδόνι

Δεν έχεις ποτέ αρκετά καλαθάκια για να αποθηκεύσεις όλα τα μικροπραγματάκια σου. Και αυτό είναι η αλήθεια. Ακόμη και αν νομίζεις οτι έχεις αρκετά, σίγουρα έχεις χώρο για ένα ακόμη χαριτωμένο πλεκτό καλάθι από κορδόνι. Δες πως θα το φτιάξεις.

Η Emma έχει φωτογραφίσει όλα τα βήματα, εμείς εδώ θα σου κάνουμε μια περίληψη. Προτείνουμε να πας στη σελίδα της να τα δεις πιο αναλυτικά.

rope-basket-1

Ξεκίνα κόβωντας 3 κορδόνια 40 εκ. και βάλτα στην άκρη. Πάρε το υπόλοιπο κορδόνι από το κουβάρι και δίπλωσέ το 30 εκ. από την μία άκρη όπως φαίνεται στην φωτογραφία παραπάνω.

rope-basket-2

Φέρε τα 3 κορδόνια που έκοψες και στερέωσέ τα με μακραμέ κόμπο πάνω στο μεγάλο διπλωμένο κορδόνι.

rope-basket-3

Πάρε τις 2 άκρες του μεγάλου κορδονιού και πέρασέ τες μέσα σπό την θηλιά που σχηματίστηκε αριστερά και σφίξε. Έχεις, έτσι, σχηματίσει την βάση σου.

Από εδώ και πέρα, περνάς το μεγάλο κορδόνι μία πάνω μία κάτω από τα κοντά ώστε να μεγαλώσει η βάση. Όταν η βάση σου φτάσει 5 εκ. διάμετρο, άρχισε να προσθέτεις ύψος τοποθετώντας το μεγάλο κορδόνι προς τα πάνω αντί για το πλάι της προηγούμενης σειράς.

rope-basket-4

Όταν φτάσεις στο επιθυμητό ύψος, γύρνα προς τα μέσα τα κοντά κορδόνια και στερέωσέ τα με λίγη κόλλα.

Το πλεκτό καλάθι από κορδόνι είναι έτοιμο για να το γεμίσεις με ό,τι εσύ θέλεις.

Καλή επιτυχία!

Δες όλο το project αναλυτικά στο emmaruthjones.blogspot.co.uk.

Και μιας και πιάσαμε το θέμα καλάθια, δες και το Καλάθι από σκοινί και κλωστές κεντήματος!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πλεκτό καλάθι από κορδόνι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *