Πλεκτό καλάθι από κορδόνι

rope-basketΣυμφωνώ με την Emma, δεν έχεις ποτέ αρκετά καλαθάκια για να αποθηκεύσεις όλα τα μικροπραγματάκια σου. Ακόμη και αν έχεις αρκετά, σίγουρα έχεις χώρο για ένα ακόμη χαριτωμένο πλεκτό καλάθι από κορδόνι, δες πως θα το φτιάξεις.

Η Emma έχει φωτογραφίσει όλα τα βήματα, εμείς εδώ θα σου κάνουμε μια περίληψη, πήγαινε στην σελίδα της να τα δεις πιο αναλυτικά.

rope-basket-1

Ξεκίνα κόβωντας 3 κορδόνια 40 εκ. και βάλτα στην άκρη. Πάρε το υπόλοιπο κορδόνι από το κουβάρι και δίπλωσέ το 30 εκ. από την μία άκρη όπως φαίνεται στην φωτογραφία παραπάνω.

rope-basket-2

Φέρε τα 3 κορδόνια που έκοψες και στερέωσέ τα με μακραμέ κόμπο πάνω στο μεγάλο διπλωμένο κορδόνι.

rope-basket-3

Πάρε τις 2 άκρες του μεγάλου κορδονιού και πέρασέ τες μέσα σπό την θηλιά που σχηματίστηκε αριστερά και σφίξε. Έχεις, έτσι, σχηματίσει την βάση σου. Από εδώ και πέρα, περνάς το μεγάλο κορδόνι μία πάνω μία κάτω από τα κοντά ώστε να μεγαλώσει η βάση. Όταν η βάση σου φτάσει 5 εκ. διάμετρο, άρχισε να προσθέτεις ύψος τοποθετώντας το μεγάλο κορδόνι προς τα πάνω αντί για το πλάι της προηγούμενης σειράς.

rope-basket-4

Όταν φτάσεις στο επιθυμητό ύψος, γύρνα προς τα μέσα τα κοντά κορδόνια και στερέωσέ τα με λίγη κόλλα. Καλή επιτυχία!

Δες όλο το project αναλυτικά στο emmaruthjones.blogspot.co.uk.

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πλεκτό καλάθι από κορδόνι”

Απάντηση