Το δέντρο του Αγ. Βαλεντίνου

Από τότε που το Χριστινάκι μεγάλωσε λιγουλάκι στο σπίτι μας αποκτήσαμε το έθιμο του να στολίζουμε δέντρο σε όλες τις γιορτές. Μην φανταστείς δέντρο χριστουγεννιάτικο… Έχω βάλει μερικά κλαδιά σε ένα μεγάλο βάζο και σε κάθε γιορτή φτιάχνουμε αντίστοιχα στολίδια για να το διακοσμήσουμε. Φέτος, λοιπόν, για πρώτη φορά στολίσαμε και δέντρο για τον Αγ. Βαλεντίνο!

Εάν έχεις πιτσιρίκια στο σπίτι στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Η χαρά που έχει η μικρή μου κάθε φορά που στολίζουμε το σπίτι μας με διαφορετικό τρόπο είναι πραγματικά ανεκτίμητη και το θυμάται πάντα!

Μάλιστα αυτή τη φορά που έκανε το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδικασίας χωρίς βοήθεια ήταν πολύ περήφανη…

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να διακοσμήσετε το δέντρο για τον Αγ. Βαλέντίνο είναι:

– Πολύχρωμα χαρτιά
– Μολύβι
– Ψαλίδι για παιδιά
– Διακορευτής
– Σχοινί (χρωματιστό ιδανικά)

Valentines_tree01
Αυτό που κάναμε μαμά και κόρη, λοιπόν, είναι οτι εγώ δίπλωνα τα πολύχρωμα χαρτιά στη μέση και με το μολύβι σχεδίαζα μισές καρδιές επάνω στην δίπλωση, έτσι ώστε όταν ξεδιπλώνεις το χαρτί να φτιάχνονται μικρές καρδιές.

Valentines_tree02
Η Χριστίνα με το ψαλίδι της έκοβε επάνω στο περίγραμμα και ξεδίπλωνε κάθε φορά θαυμάζοντας πως γίνεται μια καρδιά από το σχέδιο που έκοβε.

Φτιάξαμε 5 καρδιές από 5 χρώματα.

Valentines_tree03
Μετά με τον διακορευτή έκανε μόνη της τρύπες στις καρδιές.
Valentines_tree04
Έκοψε σχοινάκια και τα πέρασε μόνη της μέσα από τις τρύπες.

Εγώ βοήθησα λίγο με τους κόμπους.

Valentines_tree05
Τέλος, κρέμασε μόνη της τις καρδιές στο δέντρο (αυτό πήρε αρκετή ώρα γιατί τα άλλαξε θέση αρκετές φορές μέχρι να καταλήξει που της άρεσαν πιο πολύ… )

Έτοιμο το δέντρο!

Valentines_tree06
Στο τέλος κρεμάσαμε και μερικές σερπαντίνες και έτσι φτιάξαμε δέντρο Αγ. Βαλεντίνου και αποκριών μαζί!

(Φτιάξαμε και άλλα διακοσμητικά για τον Αγ. Βαλεντίνο, αλλά αυτά θα σας τα δείξουμε σε άλλο άρθρο!)

Μερικές συμβουλές:

– Βοήθησε πολύ στην όλη διαδικασία το οτι ολοκληρώναμε το κάθε βήμα για όλες τις καρδιές, δηλ. κόψαμε, τρυπήσαμε, περάσαμε σχοινάκια και κρεμάσαμε στο τέλος. Αυτό έδωσε στην μικρή την χαρά του να ολοκληρώνει κάθε βήμα και να περνάει στο επόμενο με ευκολία μέχρι να τελειώσουμε όλο το δέντρο.
– Όσο φτιάχναμε είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την αγάπη… Με απλά λόγια, μην φανταστείς. Απλώς το λέω οτι κάθε χειροτεχνία είναι μια αφορμή να μιλήσουμε για κάποια πράγματα με τα παιδιά μας.

Καλή διασκέδαση!

Κράτα το

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *