Αποκριάτικη στολή σούπερ ήρωα

Το παιδάκι μου περνάει φάση αγάπης με τους σούπερ ήρωες αλλά δεν ψήνομαι να δίνω 20+ ευρώ για κάθε στολή. Του έφτιαξα λοιπόν αυτές που βλέπεις, με υφάσματα που είχα ήδη και είναι πανευτυχής!

superiroas-13

Οι στολές αυτές φοριούνται εύκολα, ακόμη και πάνω από άλλα ρούχα και είναι και πολύ εύκολο να φτιαχτούν ακόμη και από κάποιον εντελώς αρχάριο στη ραπτική, τι λες, θα τις δοκιμάσεις;

Θα χρειαστείς:

  • Υφάσματα της επιλογής σου (εμείς χρησιμοποιήσαμε 1 μέτρο για την βάση και από μισό μέτρο για τα διακοσμητικά στοιχεία x 3)
  • Πατρόν σούπερ ήρωα (δες παρακάτω πως θα το συναρμολογήσεις)
  • Ψαλίδι ζιγκ ζαγκ
  • Ταινία ρελιάσματος θερμοκολλητική
  • Κλωστή ραψίματος σε χρώμα της επιλογής σου
  • Βέλκρο (χρατς χρατς)
  • Κορδέλα υφασμάτινη 1μ.

superiroas-01

Κατεβάζεις το έτοιμο πατρόν και το εκτυπώνεις σε 12 σελίδες Α4. Τις σελίδες αυτές τις κολλάς μεταξύ τους έτσι ώστε να ταιριάζουν τα νουμεράκια που θα βρεις στις γωνίες τους. Μπορείς να κόψεις το περιθώριο αριστερά και κάτω, έξω από τους σταυρούς συναρμολόγησης για να βλέπεις καλύτερα που κολλάς.

Στη συνέχεια επιλέγεις το μέγεθος στολής που θέλεις να φτιάξεις και κόβεις το περίγραμμα. Στο πατρόν που έχεις κατεβάσει, η μαύρη γραμμή είναι για παιδιά 3-4 χρονών, η κόκκινη για 4-5 και η μπλε για 6-7. Κάνεις το ίδιο και για τα διακοσμητικά στοιχεία της στολής. Εάν θέλεις μπορείς να αντιγράψεις το κομμένο πατρόν σε σκληρό χαρτόνι, για να το φυλάξεις και να το ξαναχρησιμοποιήσεις.

Επιλέγεις τα υφάσματά που θα χρησιμοποιήσεις. Ιδανικά θα χρειαστείς ένα σχετικά χοντρό ύφασμα για τη βάση της στολής και τις μανσέτες και 1-2 υφάσματα σε κόντρα χρώματα για τα διακοσμητικά στοιχεία. Πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις θα πρέπει να πλύνεις τα υφάσματα σου και να τα σιδερώσεις.

superiroas-02

Βήμα 1
Διπλώνεις το ύφασμα από το οποίο θα φτιάξεις τη βάση της στολής στη μέση. Φροντίζεις το ύφασμα να διπλωθεί έτσι, ώστε οι ούγιες του (οι σκληρές άκρες του υφάσματος) να είναι μαζί. Τοποθετείς το πατρόν επάνω στο ύφασμα. Προσέχεις να ακουμπήσει η επάνω πλευρά της στολής (λαιμόκοψη) ακριβώς στη δίπλωση και να χωράει το πατρόν σου στο ύφασμα. Σημαδεύεις γύρω από το πατρόν με την κιμωλία.

superiroas-03

Βήμα 2
Με το ζιγκ ζαγκ ψαλίδι κόβεις προσεκτικά και τα δύο υφάσματα μαζί, λίγο μέσα από τα σημάδια που έκανες με την κιμωλία. Ανοίγεις το ύφασμα και το σιδερώνεις καλά.

superiroas-04

Βήμα 3
Ετοιμάζεις τα διακοσμητικά στοιχεία της στολής του υπερήρωα. Τοποθετείς τα πατρόν στα κομμάτια των υφασμάτων που έχεις διαλέξει και σημαδεύεις με την κιμωλία. Κόβεις με το ψαλίδι ζιγκ ζαγκ. Στο τέλος θα έχεις συνολικά 3 κύκλους (οι 2 θα πρέπει να είναι από το ίδιο ύφασμα).

superiroas-05

Βήμα 4
Στο πατρόν θα βρεις και σχέδια για το σύμβολο του υπερήρωα. Μπορείς να επιλέξεις το αρχικό γράμμα του ονόματος του παιδιού ή έναν κεραυνό ή κάτι άλλο που ξέρεις οτι θα του αρέσει. Το εκτυπώνεις και το κόβεις. Σε ένα κομμάτι ύφασμα σιδερώνεις την μια πλευρά της αράχνης. Στην πίσω της πλευρά που μοιάζει με χαρτί αντιγράφεις με το μολύβι σου το σύμβολο που έχεις επιλέξει. Κόβεις με το ψαλίδι για υφάσματα.

superiroas-06

Βήμα 5
Με το ζιγκ ζαγκ ψαλίδι κόβεις τους 2 ίδιους κύκλους που έχεις ετοιμάσει, τον πρώτο ακριβώς στη μέση και τον δεύτερο σε 4 ίδια κομμάτια. Απλώνεις την στολή ανοιχτή στο τραπέζι σου και τοποθετείς όλα τα διακοσμητικά στοιχεία επάνω της. Τον κύκλο στη μέση περίπου της μπροστινής πλευράς της στολής, τα ημικύκλια στους ώμους (προσέχοντας να ευθυγραμμίζονται σωστά) και τα τεταρτημόρια του κύκλου στις κάτω γωνιές της στολής (εμπρός και πίσω). Τα καρφιτσώνεις για να μην σου κουνηθούν. Με λίγη ταινία ρελιάσματος και το σίδερο τα κολλάς πρόχειρα, ξεκινώντας με τον κύκλο.

Στη συνέχεια ξεκολλάς το χαρτί από το σύμβολο που έκοψες πριν, το τοποθετείς όπως σου αρέσει από πάνω από τον κύκλο και σιδερώνεις να κολλήσει πολύ καλά.

superiroas-07

Βήμα 8
Κόβεις την υφασμάτινη κορδέλα σου σε 4 κομμάτια των 25 εκ. Διπλώνεις τη στολή, όπως θα είναι φορεμένη και μετράς περίπου 15 εκατοστά από τον ώμο. Σε αυτό το σημείο καρφιτσώνεις την πρώτη κορδέλα. Βάζεις την δεύτερη κορδέλα στο ίδιο ύψος, αλλά καρφιτσώνεις στο πίσω ύφασμα από την μέσα πλευρά. Κάνεις ακριβώς το ίδιο και για την άλλη πλευρά της στολής.

superiroas-08

Βήμα 9
Ετοιμάζεις τη ραπτομηχανή περνώντας την επάνω και κάτω κλωστή που έχεις επιλέξει. Με απλό γαζί ράβεις τη στολή του υπερήρωα γύρω γύρω, αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό περιθώριο από την άκρη. Ράβεις συνεχόμενα και έτσι περνάς γαζί και από τα σημεία που είναι η κορδέλα, καθώς και οι διακοσμητικές γωνίες και οι ώμοι. Στη συνέχεια ράβεις και τα διακοσμητικά στοιχεία που είναι στο εσωτερικό της στολής. Με το ψαλιδάκι για τις κλωστές κόβεις τις κλωστούλες που περισσεύουν και σιδερώνεις τη στολή καλά!

superiroas-09

Βήμα 10
Η στολή του υπερήρωα ολοκληρώνεται με τις μανσέτες! Στο βασικό πατρόν θα βρεις και το σχέδιο για τις μανσέτες. Το εκτυπώνεις και το κόβεις. Από το ύφασμα της βάσης κόβεις δύο κομμάτια υφάσματος που να χωράει το καθένα την μανσέτα. Με το θερμοκολλητικό διπλής όψης κολλάς τα δύο αυτά ύφασμα έτσι ώστε οι καλές πλευρές τους να είναι προς τα έξω. Καρφιτσώνεις το πατρόν της μανσέτας και σημαδεύεις με την κιμωλία. Κάνεις το ίδιο και για την δεύτερη μανσέτα. Με το ζιγκ ζαγκ ψαλίδι κόβεις τις δύο μανσέτες.

superiroas-11

Βήμα 12
Από τα υφάσματα των διακοσμητικών στοιχείων κόβεις ένα μικρό κύκλο και όποιο άλλο σύμβολο θέλεις και τα κολλάς με λίγη ταινία ρελιάσματος και το σίδερο στο κέντρο της κάθε μανσέτας. Εάν θέλεις τα γαζώνεις και αυτά στη ραπτομηχανή.

Κόβεις από το βέλκρο δύο μικρά κομμάτια ύψους 5 εκατοστών, ένα ζευγάρι για κάθε μανσέτα. Ξεκολλάς το ζευγάρι και καρφιτσώνεις το ένα κομμάτι του στην μια άκρη της μανσέτας και το άλλο στην άλλη άκρη, αλλά από την εσωτερική πλευρά. Κάνε μια δοκιμή στο χέρι σου πριν τα ράψεις για να σιγουρευτείς οτι τα έχεις τοποθετήσει σωστά. Ράβεις το κάθε κομματάκι βέλκρο γύρω γύρω με απλό γαζί στη ραπτομηχανή. Με το ψαλιδάκι για τις κλωστές κόβεις τις κλωστούλες που περισσεύουν. Επαναλαμβάνεις και για την δεύτερη μανσέτα.

Αποκριάτικη στολή σούπερ ήρωα

Έτοιμη!

Η στολή του υπερήρωα συμπληρώνεται ιδανικά με μια μάσκα, μονόχρωμο μπλουζάκι και παντελόνι.

Με μικρές μετατροπές στο πατρόν και τα κατάλληλα υφάσματα αυτή η στολή υπερήρωα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε στολή διαιτητή, Πήτερ Παν, ιππότη κτλ.

Και μην ξεχνάς! Τα παιδιά αγαπούν να μεταμφιέζονται όλον τον χρόνο! Και αυτή η στολή είναι ιδανική για όλες τις εποχές!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *