Χειροτέχνικα Αθήνας 2014 – Απολογισμός!

xeirotexnika-sef-640

Αργήσαμε να κάτσουμε να γράψουμε τον απολογισμό της Αθήνας, είναι αλήθεια, αλλά περιμέναμε να περάσει λίγος καιρός να ξεκουραστούμε, από φόβο μήπως στο κείμενο σας μεταφέρουμε τα πονεμένα μας ποδαράκια, αντί για τον ενθουσιασμό μας για όσα ζήσαμε το τριήμερο 31/10, 1/11 και 2/11 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Χειροτέχνικα της Αθήνας. Μάθε από πρώτο χέρι τι έγινε εκεί αυτές τις ημέρες…

Κατ’ αρχάς να πούμε οτι η Χειροτέχνικα της Αθήνας μπορεί να μην ήταν εκδρομή για εμάς, αλλά αφού ήμασταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον εκθεσιακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, οπότε αισθανόμασταν πολύ σαν να είμαστε στο σπίτι μας. Σε αυτό συνέβαλε και το σπιτικό φαγητό που καταναλώσαμε, αφού φρόντισαν για αυτό και οι μαμάδες και οι μπαμπάδες μας, τους ευχαριστούμε πολύ!

Η έκθεση στήθηκε χωρίς προβλήματα και με πολύ πολύ χρώμα και δημιουργίες από τους εκθέτες μας από την Πέμπτη, και την Παρασκευή το πρωί ήμασταν έτοιμοι να ανοίξουμε τις πόρτες μας. Ήδη από τις 10 παρά του πρωινού της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου υπήρχε ουρά από τους πρώτους ανυπόμονους επισκέπτες.

Φέτος, μετά από τα σχόλια που λάβαμε από τους επισκέπτες μας, έγινε μια προσπάθεια η έκθεση να είναι πιο όμορφη και προσεκτικά στημένη, με μεγαλύτερους χώρους στα περίπτερα και τους διαδρόμους. Μάλιστα, φέτος με χαρά διαπιστώσαμε οτι και οι εκθέτες μας έκαναν καταπληκτική δουλειά στο στήσιμο των περιπτέρων τους και την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Νομίζουμε οτι σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε η επίσκεψη στη Χειροτέχνικα της Αθήνας να είναι μια εμπειρία ευχάριστη για μικρούς και μεγάλους.

Απόδειξη οτι την έκθεση επισκέφτηκαν φέτος άνθρωποι όλων των ηλικιών, από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας μέχρι και μαμάδες με μπαμπάδες με παιδάκια και μωρά στα καρότσια. Έκπληξη μας έκανε και το γεγονός οτι φέτος πολύς κόσμος ήρθε σωστά οργανωμένος για τα ψώνια του. Με λίστες, αλλά και βαλίτσες με ροδάκια, πολλοί από τους επισκέπτες μας ήρθαν αποφασισμένοι για όλα και έφυγαν με γεμάτες τις βαλίτσες τους και ελπίζουμε και τις αισθήσεις τους με χρώματα, ιδέες και χαμόγελα.

Η Χειροτέχνικα είχε πολύ κόσμο στα Workshop και τις παρουσιάσεις της, όπου οι αίθουσες ήταν γεμάτες κόσμο! Μάλιστα χαρήκαμε πολύ που είδαμε και κάποιους κλασικούς θαμώνες πλέον της Χειροτέχνικα στις πρώτες πρώτες σειρές με τα μπλοκάκια τους να κρατούν σημειώσεις. Για όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν κάποια από τις παρουσιάσεις που ήθελε να πούμε οτι σύντομα θα τις ανεβάσουμε στο κανάλι της Χειροτέχνικα στο YouTube.com!

Μερικά από τα highlights του Σαββατοκύριακου ήταν:

– Η μεγάλη συνάντηση των Velonistas, ομάδες Ravelry, Plexides, Patchwork και απανταχού φίλων των βελόνων. Μάλλον του χρόνου θα χρειαστούμε περισσότερα τετραγωνικά για να σας φιλοξενήσουμε όλους και όλες!
– Η επίδειξη της Treliz με τη ρόκα, το αδράχτι και τα πολύχρωμα νήματά της
– Η γνωριμία με τον μαγικό κόσμο του Patchwork, στο Quilter’s Corner
– To yarnbombing της υποδοχής του εκθεσιακού χώρου του Σ.Ε.Φ. (τα κομμάτια που έφεραν όσοι συμμετείχαν θα συναρμολογηθούν και θα γίνουν κουβερτάκια για τα παιδιά του σωματείου Αργώ)
– Η επίδειξη του κρητικού κοπανελιού από τον Συλλόγο Φίλων Διασώσεως και Διαδόσεως του Κοπανελιού ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
– Οι χειροποίητες δημιουργίες από την ομάδα του Φάρου Τυφλών Ελλάδος
– Η παρουσίαση από την ομάδα του The Cube του τι μπορεί να κάνει κανείς με έναν 3d printer (printers, υλικά, δείγματα και υπηρεσίες)
– Και τέλος η στέψη του καλύτερου περιπτέρου της Χειροτέχνικα Αθήνας από τους εκθέτες μας! Αυτή τη φορά βραβεύσαμε 3 περίπτερα, μιας και η έκθεση ήταν πολύ μεγαλύτερη. Τα βραβεία (στέμμα από το Crafts and Paper και γλάστρες) πήγαν 3η θέση: Quilter’s Corner, 2η θέση: Εριάλ και 1η θέση: στον Σπάγκο και την Τέλα από το Βιβλιοδετείο

Απολογισμός σε αριθμούς:

– Από τη Χειροτέχνικα Αθήνας πέρασαν περισσότερα από 15.000 άτομα
– Συγκεντρώθηκαν περίπου 300 πλεκτά κομμάτια για το yarnbombing
– Συμμετείχαν 40 περίπτερα/εκθέτες
– Έγιναν 20 παρουσιάσεις και 10 Workshop

Ευχόμαστε του χρόνου να είναι ακόμη περισσότερα!

Ευχαριστίες

Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στο να γίνει και αυτή η Χειροτέχνικα πραγματικότητα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, στον χορηγό μας DELFINO Yarns, στους υποστηρικτές μας POWERTEX και STOLIZO.GR και στους εκθέτες μας φυσικά που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμη μια φορά (ή για πρώτη φορά) και συμμετείχαν με τον τρόπο τους στη Χειροτέχνικα της Αθήνας!

Ευχαριστώ και μεγάλη αγκαλιά για την πολύτιμη βοήθεια στους: Μαρία Φθένου που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη για εμάς, καθώς και όλη την ομάδα υποδοχής, στα κορίτσια που δούλεψαν με πολύ όρεξη στο περίπτερο του Ftiaxto.gr, στην Μαρία Μπατσιούδη για τα έπιπλα από παλέτες, στην Kristin Pappas και τον άντρα της που ήρθαν από την Θεσσαλονίκη με το Quilt Bar, όλα τα κορίτσια του συλλόγου πάτσγουωρκ που έστησαν ένα υπέροχο Quilter’s Corner, στην Μαρία Καλαφάτη και το The Cube για τον 3d printer, τον Φάρο Τυφλών για τα δείγματα δουλειάς τους, τον Συλλόγο Φίλων Διασώσεως και Διαδόσεως του Κοπανελιού ΧΡΙΣΤΙΝΑ και ιδιαιτέρως την κυρία Χριστίνα και τα κορίτσια της, την Treliz που μας έδειξε τη ρόκα, το αδράχτι και τα νήματά της, τα παιδιά που δούλεψαν στην αίθουσα των workshop και των παρουσιάσεων, τον φωτογράφο μας, στην Μαριαλένα που για άλλη μια φορά πακετάρησε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε για να το πάρουμε μαζί μας φυσικά σε όλους όσοι δούλεψαν για να στηθεί όλο αυτό (καθαριότητα, ασφάλεια, δομές.)

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Κώστα Φονταλή που μας οργανώνει όπως πάντα, στον Αχιλλέα Φασούλα που βοήθησε στο στήσιμο της έκθεσης, στην θεά Νατάσα Δημοπούλου που ανέλαβε για άλλη μια φορά όλη τη διακόσμηση και τη σκηνογραφία της έκθεσης και κατάφερε να διακοσμήσει 2.000 τ.μ. σε μια ημέρα, και τέλος σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας για άλλη μια χρονιά! Και του χρόνου!

Μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά και στις φωτογραφίες που ανεβάσαμε στον λογαριασμό μας στο Instagram και Facebook! Εάν θέλεις ανέβασε και μοιράσου μαζί μας και τις δικές σου!

Επόμενος σταθμός Κρήτη. Ερχόμαστε!!!

Αυτό το άρθρο που διαβάζεις γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στο Ftiaxto.gr πριν από αρκετό καιρό και ενδέχεται κάποια από τα πράγματα που αναφέρει να μην ισχύουν πια. Έχε το νου σου, λοιπόν!
Μας αρέσει Τι συμβαίνει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *