Πλέξη Diamond Twist για βελονάκι

diamond_twistΜε την ευκαιρία του yarnbombing που θα κάνουμε στο Περίπτερο 8 του Διεθνές Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της Χειροτέχνικα (11 & 12 Οκτωβρίου), η Μαρία Ζηλάκου μας προτείνει την πλέξη Diamond Twist (Στριφτός Ρόμβος) για τους οπαδούς του βελονακίου.

Μέτρηση Δείγματος: [2ποδ μαζί, 1γσα]7 φορές Χ 5 σειρές = 10Χ10 εκ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 2ποδ μαζί= παίρνεις νήμα και το περνάς μέσα από τον πόντο που μόλις έπλεξες (2 θηλιές στο βελονάκι – εικόνα_1.), αφήνεις άπλεκτο 1γσα, παίρνεις νήμα και το περνάς μέσα από τον επόμενο πόντο (3 θηλιές στο βελονάκι- εικόνα_2.) και ολοκληρώνεις παίρνοντας νήμα και περνώντας το μέσα από όλες τις θηλιές.(εικόνα_3.)

diamond_twist-1

diamond_twist-2

diamond_twist-3

Οδηγίες:

Με νήμα μέτριο σε πάχος και βελονάκι Νο 4,5mm ή σε νούμερο που σου δίνει την σωστή Μέτρηση Δείγματος, θα ξεκινήσεις με 32 γσα.

Σειρά 1: Πλέξε 1 ποδ στο τέταρτο γσα από το βελονάκι, *1γσα, 2ποδ μαζί με τον τρόπο που περιγράφουμε πιο πάνω. Επαναλαμβάνεις από * έως 2 πόντους πριν το τέλος της σειράς. 1ποδ στον καθένα από τους επόμενους πόντους. Γύρισε το πλεκτό σου.

Σειρά 2: 3γσα, *2ποδ μαζί, 1γσα. Επαναλαμβάνεις από * έως το τέλος της σειράς. 1ποδ στην κορυφή της αλυσίδας της προηγούμενης σειράς. Γύρισε το πλεκτό σου.

Σειρά 3: 3γσα, αφήνεις άπλεκτο το επόμενο γσα και πλέκεις 1 ποδ πάνω στα 2ποδ μαζί της προηγούμενης σειράς. *1γσα, 2ποδ μαζί. Επαναλαμβάνεις από * έως τον προτελευταίο πόντο της σειράς. 1ποδ στον πόντο που μόλις έπλεξες και 1 ποδ στην κορυφή της αλυσίδας της προηγούμενης σειράς.

Επαναλαμβάνεις εναλλάξ τις σειρές 2 και 3 για το επιθυμητό μήκος. (20 εκ)

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (στο σχεδιάγραμμα απεικονίζεται η πλέξη με λιγότερους πόντους από αυτούς που δίνω στις οδηγίες. Η πλέξη αυτή πλέκεται σε οποιονδήποτε ζυγό αριθμό πόντων και ονομάζεται Diamond Twist)

diamond_twist-graph

Τεχνικές

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πλέξη Diamond Twist για βελονάκι”

Απάντηση