Κέντημα σε σπείρες

karfitses_speires_introΠαλιά, όταν είχα τον χρόνο να μιλάω με τις ώρες στο τηλέφωνο με τις φίλες μου, όση ώρα μιλούσα μου άρεσε να ζωγραφίζω σε χαρτί τα σχήματα που βλέπεις στη φωτογραφία. Οπότε όταν πέτυχα το project αυτό στο Howdidyoumakethis.com έπεσε αμέσως το μάτι μου εκεί. Δες, λοιπόν, και πάρε ιδέα για το πως μπορείς να κεντήσεις αυτά τα σπειροειδή σχήματα επάνω σε ύφασμα και να τα κάνεις υπέροχες καρφίτσες!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Ύφασμα για κέντημα
– Νήμα κεντήματος
– Βελόνα κεντήματος
– Στρογγυλό ξύλο διαμέτρου περίπου 6εκ. για πατρόν
– Ψαλιδάκι
– Καρφίτσες ραπτικής
– Βάσεις για καρφίτσες (μπουτουνιέρες)
– Κόλλα υφάσματος
– Κόλλα για ξέφτια
– Σίδερο
– Θερμοκολλητικό για υφάσματα
– Κλωστή ραπτικής
– Τελάρο κεντήματος
– Πατρόν (μπορείς να το κατεβάσεις και να το τυπώσεις σε χαρτί εδώ)

Επειδή η διαδικασία είναι μεν εύκολη, αλλά για να σου το εξηγήσουμε βήμα βήμα θα μας πάρει μερικές σελίδες, προτείνουμε για τις οδηγίες να ρίξεις απ’ ευθείας μια ματιά στο άρθρο του Howdidyoumakethis.com που και αναλυτικές οδηγίες έχει και πολλές φωτογραφίες.

Να σου πούμε μόνο οτι κεντάς με τριπλή κλωστή, οτι καλό είναι όπως θα τυπώσεις το πατρόν, να κάνεις στο χαρτί ψαλιδιές για να μπορείς να το βγάλεις από τις καρφίτσες χωρίς να το σκίσεις. Επιπλέον, σε κάθε βελονιά για να την σταθεροποιήσεις καλό είναι να περνάς τη βελόνα σου από μέσα (στην πίσω πλευρά) όπως θα δεις στις πρώτες φωτογραφίες.

karfitses_speires_main

Μπορείς να κάνεις διάφορα σχέδια και με διαφορετικά χρώματα το καθένα!

Όσο για την χρήση, μπορείς απλώς να τα αφήσεις επάνω στο τελάρο κεντήματος, ή να τα κόψεις και να τα κάνεις καρφίτσες με τις ξύλινες βάσεις και αρκετή κόλλα.

Τι λες; Θα το δοκιμάσεις;

Καλή επιτυχία!

 

 

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *