Επαναχρησιμοποιήσιμη σακούλα φαγητού

food-bagΜπορεί να γίνεται η γλώσσα σου κόμπος όταν πας να πεις επαναχρησιμοποιήσιμη σακούλα φαγητού αλλά είναι πραγματικά βολική. Την φτιάχνεις μία φορά και την χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Πέρα από την οικονομία τόσο σε χρήματα όσο και σε πόρους, είναι τόσο όμορφη που θα θέλεις να τρως κάθε μέρα τοστ!

Θα χρειαστείς:

  • αδιάβροχο ύφασμα 19,5 x 49,5 εκ. (για το εξωτερικό)
  • αδιάβροχο ύφασμα 18,8 x 24,7 εκ. 2 κομμάτια (για το εσωτερικό)
  • αδιάβροχο ύφασμα (για την τσέπη)
  • 13 εκ. βέλκρο
  • κλιπς για patchwork (αντί για καρφίτσες)

Για αδιάβροχο ύφασμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό που παίρνουμε για να φτιάξουμε τραπεζομάντηλα, έχουν και τα τοπικά μαγαζιά σε διάφορα χρώματα.

Για αρχή θα ράψεις το βέλκρο ώστε να μην φαίνονται οι ραφές στο εξωτερικό της σακούλας. Άφησε περίπου 2 εκ. από τις άκρες των 2 εσωτερικών υφασμάτων, κέντραρε και ράψε τα κομμάτια βέλκρο.

Δίπλωσε το κομμάτι της τσέπης στην μέση ώστε να βλέπεις τις καλές πλευρές. Τοποθέτησε το ένα εσωτερικό κομμάτι με την καλή πλευρά πάνω, μετά την τσέπη και μετά το άλλο εσωτερικό κομμάτι με την καλή πλευρά κάτω. Χρησιμοποίησε κλιπς (είτε σχολικά, είτε για πάτσγουωρκ) για να στερεώσεις τα κομμάτια όσο το ράβεις γύρω γύρω ώστε να μην δημιουργήσεις τρύπες με τις καρφίτσες στο αδιάβροχο ύφασμα. Αφού το ράψεις γύρισέ το ώστε οι καλές πλευρές να είναι προς τα έξω.

Δίπλωσε και το εξωτερικό κομμάτι με τις καλές πλευρές προς τα μέσα και ράψε γύρω γύρω. Τοποθέτησε το εσωτερικό ραμμένο κομμάτι μέσα στο εξωτερικό και ράψε την ένωσή τους αφήνοντας ένα κενό για να μπορέσεις να το γυρίσεις.

Γύρισε την σακούλα και κάνε μια τελευταία ραφή γύρω γύρω για να κλείσεις το κενό που είχες αφήσει. Έτοιμη!

food-bag-3

Δες όλο το project αναλυτικά στο sewmccool.com.

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Απάντηση