Χειροτεχνίες στη θάλασσα

Χειροτεχνίες στη θάλασσα

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ κάθε χρόνο μαζεύω απίστευτους θησαυρούς από τις παραλίες, γυαλάκια της θάλασσας, ξύλα, κοχύλια, βότσαλα και δεν συμμαζεύεται! Δες εδώ τι χειροτεχνίες στη θάλασσα μπορείς να κάνεις με όλα αυτά τα υλικά!

Ζωγραφική σε πέτρες

Δεν χρειάζεται να πιάνει το χέρι σου για να ζωγραφίσεις βότσαλα, ξεκίνα με τις 6+1 ιδέες για ζωγραφική σε πέτρες και συνέχισε με την στριφογυριστή τέχνη σε βότσαλα. Μην ξεχνάς και τα Βότσαλο-τέρατα με μαγνήτη που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους!

 

Χειροτεχνίες με ξύλα θαλάσσης

6+1 ιδέες για διακόσμηση με ξύλα θαλάσσης

Και τι δεν μπορείς να φτιάξεις με αυτά τα θαλασσοδαρμένα ξύλα! Καρδιές,  καραβάκια,  καδράκια και ότι μπορείς να φανταστείς! Μπορείς να τα βάψεις ή να τα χρησιμοποιήσεις στην διακόσμηση του σπιτιού. Ότι και αν κάνεις τελικά μην ξεχάσεις να μάθεις πώς καθαρίζονται και απολυμαίνονται!

 

Γυαλάκια της θάλασσας

Μπωλ με γυαλάκια της θάλασσας

Τα γυαλάκια της θάλασσας είναι κομμάτια γυαλιού που έχουν θαμπώσει από την τριβή τους με τα βότσαλα. Το καλό είναι ότι έχουν γίνει λεία στις άκρες και δεν κόβουν ενώ διατηρούν την υπέροχη διαφάνειά τους. Πέρα από τα κλασσικά κοσμήματα, όπως βραχιόλι και κολιέ με γυαλάκια της θάλασσας, μπορείς να φτιάξεις αυτό το υπέροχο μπολ ή μόμπιλε και ψηφιδωτά.

 

Κοχύλια

Κοκαλάκια με κοχύλια για τα μαλλιά

Αν δεν καταφέρεις να μαζέψεις πολλά κοχύλια στις παραλίες, να ξέρεις ότι μπορείς να τα αγοράσεις σε σακουλάκια από τα καταστήματα με είδη συσκευασίας και διακόσμησης. Μπορείς να τα βάψεις για να κάνεις κοκκαλάκια για τα μαλλιά ή να τους προσθέσεις στρας για κοσμήματα. Ταιριάζουν πολύ σε καλοκαιρινές σαγιονάρες, ενώ τα χρησιμοποιείς και για όμορφα mobile με μυρωδιά καλοκαιριού.

 

Και πολλά άλλα…

Καλοκαιρινό στεφάνι

Και βέβαια μπορείς να συνδυάσεις περισσότερα υλικά και να φτιάξεις ένα καλοκαιρινό στεφάνι ή διακοσμητικά βαζάκια με λίγο από καλοκαίρι.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμη ιδέες, εσύ τι λες να δοκιμάσεις φέτος;

Χειροτεχνίες στη θάλασσα

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Χειροτεχνίες στη θάλασσα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *