Τσάντα για τη θάλασσα

Honeymoon-Beach-Bag_introΚαμμιά φορά τα βασικά πράγματα είναι αυτά που λείπουν από την ντουλάπα μας. Και μόλις διαπιστώσαμε οτι από την ντουλάπα του Ftiaxto.gr λείπει μια απλή τσάντα για την θάλασσα… ξέρεις από αυτές που μπορείς να κουβαλήσεις μέσα όλο σου το σπιτικό… ναι αυτές με την μεγάλη βάση. Βρήκαμε σχέδιο και οδηγίες στο somethingturquoise.com και στο παρουσιάζουμε!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Χοντρό ύφασμα τύπου καμβά (μπορείς να δοκιμάσεις και τσουβάλι), διπλό και για
– Υλικό για χερούλια (προτείνουμε να επιλέξεις λωρίδα για ζώνη και να υπολογίσεις αρκετό για να φοράς την τσάντα στον ώμο. Στο άρθρο οι λωρίδες είναι 56 εκ)
– Κλωστή
– Ραπτομηχανή
– Ψαλίδι υφάσματος ή περιστροφικό κόφτη με επιφάνεια κοπής
– Χαρτάκι (πατρόν) 8εκ επί 8εκ
– Μολύβι ραπτικής
– Καρφίτσες
– Σίδερο

Έτοιμοι; Ξεκινάμε!

Πρώτα κόβεις το ύφασμά σου. Χρειάζεσαι 2 κομμάτια διάστασης 102εκ επί 56εκ. Εννοείται οτι κάνεις την τσάντα όσο μεγάλη ή μικρή θέλεις. Βέβαια θα πρέπει να μικρύνεις και το χαρτάκι σου αντίστοιχα ε; Θα φτάσουμε σε αυτό… Μην ξεχάσεις να πλύνεις και να σιδερώσεις καλά τα υφάσματά σου.

Διπλώνεις το πρώτο κομμάτι υφάσματος στη μέση καλή με καλή πλευρά και ράβεις δεξιά και αριστερά του. Προσοχή μην κλείσεις το από πάνω κομμάτι. Εάν θέλεις κάνε διπλό γαζί για περισσότερη ασφάλεια. Προσοχή να είναι το περιθώριό σου το ίδιο από όλες τις πλευρές.

Ήρθε η ώρα για τον πάτο. Πάρε το χαρτάκι σου, τοποθέτησέ το δεξιά και αριστερά από τον πάτο της τσάντας σου και κάνε σημάδια με το μολύβι. Δες και τις φωτογραφίες στο άρθρο για να καταλάβεις καλύτερα. Σημάδεψε και από τις δύο πλευρές της τσάντας.

Δίπλωσε τις γωνίες έτσι ώστε να συναντηθούν οι μολυβιές που έχεις κάνει και να δημιουργηθεί ένα τριγωνάκι. Ίσιωσε καλά και ράψε ένα διπλό γαζί στην κάτω πλευρά του τριγώνου. Κόψε το ύφασμα που περισσεύει. Κάνε το ίδιο και από την άλλη γωνιά. Έτοιμος ο πάτος σου.

Τώρα γύρισε στην επάνω πλευρά της τσάντα σου το στρίφωμά σου. Φρόντισε να είναι ίσιο παντού και σιδέρωσέ το για να το σιγουρέψεις. Ράψε γύρω γύρω το γαζί του στριφώματος.

Επανέλαβε όλα τα παραπάνω βήματα και για τη φόδρα της τσάντας σου.

Και πάμε για την συναρμολόγηση! Γύρνα το εξωτερικό ύφασμα από την καλή του πλευρά και βάλε την μια τσάντα που έχεις φτιάξει μέσα στην άλλη. Θα πρέπει να ταιριάζουν όσο καλύτερα γίνεται μεταξύ τους. Σιδέρωσε για να κάτσει σωστά η τσάντα σου.

Honeymoon-Beach-Bag_main1
Καρφίτσωσε και αποφάσισε που θα τοποθετήσεις τα χερούλια σου. Το άρθρο προτείνει να τα βάλεις με απόσταση περίπου 20εκ μεταξύ της μιας πλευράς από την άλλη. Απλώς φρόντισε να είναι συμμετρικά. Τα τοποθετείς ανάμεσα στα δύο υφάσματα για να μην φαίνονται, καρφιτσώνεις καλά και τέλος περνάς ένα γαζί για να ενώσεις όλα τα κομμάτια γύρω γύρω. Για σιγουριά στο άρθρο προτείνεται να κάνεις δύο γαζιά για μεγαλύτερη αντοχή. Και μην ξεχάσεις να κάνεις και μερικά μπρος πίσω γαζιά στα σημεία που είναι τα χερούλια σου!

Honeymoon-Beach-Bag_main2
Έτοιμη η τσάντα σου… και είναι και διπλής όψης! Εάν θέλεις να είναι αδιάβροχη στο εσωτερικό της μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πλαστικοποιημένο ύφασμα για την φόδρα!

Άντε και καλές διακοπές!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *