Μπαμπούσκες με μπογιά μαυροπίνακα

koukles-mavropinaka-1Είναι αλήθεια, μπορείς να βάψεις τα πάντα με μπογιά μαυροπίνακα και αν ξεκινήσεις δύσκολα σταματάς. Γι’ αυτό μας άρεσε πάρα πολύ η ιδέα της Rubyellen, να βάψει κούκλες μπαμπούσκες (αυτές που μπαίνει η μία μέσα στην άλλη) και να τις δώσει στις κόρες της για να τις ζωγραφίζουν.

 

 

Θα χρειαστείς:

koukles-mavropinaka-2

Μπορείς να βάψεις παλιές μπαμπούσκες ή να αγοράσεις καινούργιες άχρωμες, εμείς βρήκαμε στο dawanda.com. Αν χρησιμοποιήσεις παλιές, καλό είναι να τις περάσεις με ένα γυαλόχαρτο να φύγει το βερνίκι για να πιάσει το χρώμα. Θα χρειαστεί να περάσεις 2-3 χέρια για να καλυφθεί επαρκώς και να τις αφήσεις 2-3 ώρες να στεγνώσουν ανάμεσα σε κάθε χέρι.

koukles-mavropinaka-3

Μετά το τρίτο χέρι, τις αφήνεις μια ολόκληρη μέρα να στεγνώσουν καλά και στην συνέχεια, τις περνάς όλες με μια κιμωλία για να προετοιμάσεις την επιφάνεια. Τις καθαρίζεις με χαρτάκι και οι κούκλες είναι έτοιμες! Α, και αν δεν σου αρέσει το μαύρο, έχε υπόψιν ότι το χρώμα μαυροπίνακα βγαίνει και σε γκρι χρώμα!

koukles-mavropinaka-4

Καλή διασκέδαση με τις διαφορετικές φατσούλες που θα ζωγραφίζεις κάθε φορά!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *