Παίξε με χρωματιστό ρύζι

Θέλεις να παίξεις ένα ωραίο δημιουργικό παιχνίδι με τα παιδιά σου; Στο www.momtastic.com θα δείς πως να χρωματίσεις ρύζι, σε πολλές αποχρώσεις, με έναν εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο και μετά να το χρησιμοποιήσεις για να διακοσμήσεις τα βάζα σου ή να φτιάξεις κολάζ, πάντα παρεά με τα πιτσιρίκια σου.

Και το πιο σημαντικό από όλα, χωρίς να λερώσετε καθολου. Τέλεια ανοιξιάτικη ιδέα γεμάτη χρώμα και έμπνευση!

Θα χρειαστείς:

  • 8 κούπες ρύζι (μία για κάθε απόχρωση)
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Άσπρο ξύδι
  • 8 σακουλάκια για τρόφιμα που κλείνουν από πάνω
  • Λαδόκολλα
  • 8 πλαστικά ποτήρια

Σε κάθε ποτήρι ανακάτεψε ξύδι και ρίξε μερικές σταγόνες από κάθε χρώμα ξεχωριστά. Η ένταση εξαρτάται από το πόσες σταγόνες θα ρίξεις. Επίσης μπορείς να ανακατέψεις χρώματα και να φτιάξεις δικές σου αποχρώσεις.

Βάλε το ρύζι μέσα στις σακούλες και ρίξε το μίγμα (χρώμα-ξύδι) που έχεις ετοιμάσει. Πρίν τα σφραγίσεις από πάνω φρόντισε να αφαιρέσεις τον αέρα που έχει μέσα το κάθε σακουλάκι.
Πίεσε το ρύζι, ώστε το χρώμα να απλωθεί σε κάθε κόκο. Αυτή η διαδικασία αρέσει πολύ στα παιδιά.

rice_colour_main
Βάλε λαδόκολλα σε διαφορετικά ταψιά και βγάλε το ρύζι από τα σακουλάκια και άπλωσε το για να στεγνώσει.

Μόλις είναι έτοιμο μπορείς να το τοποθετήσεις σε στρώσεις, ανά απόχρωση μέσα σε γυάλινα βάζα για να στολίσεις το σπίτι σου ή χρησιμοποιώντας κόλα να φτιάξετε σχέδια σε χαρτί. Δεν είναι τέλειο;

Καλή διασκέδαση!

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Παίξε με χρωματιστό ρύζι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *