Γιρλάντα από κουτί δημητριακών

Αν καταναλώνεις αρκετά κουτιά δημητριακών μέσα στον μήνα, μην τα πας στην ανακύκλωση. Στο www.michelemademe.com θα δεις έναν άλλο τρόπο, δημιουργικό και διασκεδαστικό για να τα αξιοποιήσεις. Μπορείς να φτιάξεις τέλειες πολύχρωμες γιρλάντες για να διακοσμήσεις τον κήπο ή το σπίτι σου για ένα πάρτυ ή ακόμα και τα δωμάτια των παιδιών.

Εννοείται πως είναι μια δραστηριότητα την οποία μπορείτε την κάνετε μαζί με τους μικρούς και θα διασκεδάσετε πολύ.

Θα χρειαστείτε:

  • Άδεια κουτιά δημητριακών
  • Ρολό από χαρτί τουαλέτας
  • Σπάγγο ή κορδέλες
  • Ψαλίδι

Πίεσε το κουτί να γίνει επίπεδο και με το ψαλίδι ξεκίνα να το κόβεις γύρω-γύρω συνεχόμενα μέχρι το τέλος. Έτσι θα δημιουργηθεί μία πολύ μακριά λεπτή λωρίδα.

Πάρε το ρολό από χαρτί τουαλέτας και τοποθέτησε ένα κομματάκι σπάγγο ή κορδέλα παράλληλα με το ρολό. Βάλε κάθετα, πάνω στον σπάγγο την αρχή από την λωρίδα και τύλιξε την γύρω-γύρω από το ρολό μερικές φορές. Δέσε με τον σπάγγο, αφαίρεσε το ρολό και συνέχισε την ίδια διαδικασία σε τακτά διαστήματα κατά μήκος της λωρίδας. Αν δεις τις φωτογραφίες είναι πολύ ξεκάθαρο κι εύκολο τι πρέπει να κάνεις.

wall-cereal-box-garland_main
Σε λίγο θα δημιουργηθεί μια ωραία πολύχρωμη γιρλάντα με πολλές θηλιές. Φτιάξε κι άλλες και κρέμασε τις από δέντρα, πέργκολες, παράθυρα. Ή ακόμα και κάθετα πολλές μαζί πάνω σε έναν τοίχο. Σαν βροχή.

Καλή διασκέδαση!

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *