Σπιτικό σκραμπ με λεμόνι

LemonScrub_introΠου θα πάει; Ο καιρός θα φτιάξει και θα έρθει η ώρα που θα αρχίσουμε να φοράμε πέδιλα. Και πρέπει να περιποιηθούμε τα πόδια μας λιγάκι. Δεν πρέπει; Στο thriftybelow.com βρήκα μία πανεύκολη συνταγή πως να φτιάξεις ένα σκράμπ για ένα σπιτικό σπα-πεντικιούρ.

Ο τρόπος παρασκευής είναι πανεύκολος και τα υλικά πολύ κοινά στην χώρα μας. Είναι ιδανικό και για την περιποίηση των χεριών, ειδικά από μία μέρα σκληρής φασίνας.

Θέλεις να το φτιάξεις;

Τα υλικά που χρειάζονται είναι:

  • 1 λεμόνι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ή αμυγδάλου

Ανακάτεψε την ζάχαρη με το λάδι πολύ καλά, ώστε να το απορροφήσει όλο.

Πρόσθεσε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, ξανανακάτεψε το μίγμα καλά και το σκραμπ σου είναι έτοιμο. Αν δεν σου αρέσει το λεμόνι μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε εσπεριδοειδές. Θα είναι τέλειο και με λάιμ ή πορτοκάλι.

LemonScrub_main
Φύλαξε το σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο ή χώρισε το σε πιο μικρά, τα οποία μπορείς να τα ζωγραφίσεις ή να φτιάξεις ταμπελίτσες διακοσμητικές και να τα κάνεις δώρο. Είναι ωραία ιδέα να χαρίσεις ένα στην μαμά σου τώρα που πλησιάζει και η γιορτή της μητέρας.

Καλή χαλάρωση!

 

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σπιτικό σκραμπ με λεμόνι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *