Μπλούζα με λευκό θερμοκολλητικό

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα θερμοκολλητικά μας και για την ακρίβεια, αυτά με τα λευκά σχέδια! Μπορεί να με έχεις πετύχει να το φοράω ήδη μιας και από τότε που το έφτιαξα δεν το βγάζω από πάνω μου, δες πως θα το φτιάξεις και εσύ…

Για το μπλουζάκι της φωτό θα χρειαστείς:

Η εφαρμογή των θερμοκολλητικών είναι πολύ εύκολη, τα τοποθετείς στις θέσεις που θέλεις, σιδερώνεις και έτοιμο! Δες εν συντομία τα βήματα στην παρακάτω φωτογραφία και συνέχισε να διαβάσεις για χρήσιμες συμβουλές που ανακαλύψαμε καθώς τα δουλεύαμε.

thermocollant-bird-howto

Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις σιδερώνοντας την μπλούζα σου, τα πάντα φαίνονται πιο όμορφα σε μια ατσαλάκωτη επιφάνεια. Επίσης αν θέλεις να κάνεις συνδυασμό σχεδίων, θα σε βολέψει να κόψεις τα σχέδια αυτά όσο πιο κοντά στο περίγραμμα για να έχεις καλύτερη ιδέα για το που θα τα βάλεις.

Αφού λοιπόν αποφασίσεις που θα βάλεις τι, ξεκινάς να σιδερώνεις τα σχέδια. Τα γυρίζεις με την καλή πλευρά (είναι αυτή που βλέπεις το σχέδιο) προς τα κάτω και κρατάς τα σίδερο από πάνω τους για 20 δευτερόλεπτα. Είναι σημαντικό να τα αφήσεις να κρυώσουν, έτσι και θα ξεκολλήσουν ευκολότερα και δεν θα καείς!

Στην συνέχεια, σιδερώνεις τα θερμοκολλητικά με χρυσόσκονη. Αυτά τα τοποθετείς με την καλή τους πλευρά (την γυαλιστερή όπου φαίνεται η χρυσόσκονη) προς τα πάνω, η κάτω πλευρά έχει την κόλλα. Χρησιμοποιείς το κομμάτι χαρτί που έχει μέσα η συσκευασία ή ένα πρόχειρο κομμάτι ύφασμα, ΠΡΟΣΟΧΗ δεν σιδερώνεις απευθείας πάνω στο θερμοκολλητικό! Όταν κρυώσει αφαιρείς το πλαστικό του κάλυμα. Μην το φοβηθείς αν το χαρτί κιτρινίσει ή αν το πλαστικό κάλυμα πετσικάρει από την ζέστη, η χρυσόσκονη είναι ασφαλής!

Αν θέλεις συνεχίζεις και με τα θερμοκολλητικά τρουκ, για τα οποία καλό είναι να τα σιδερώσεις χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι χαρτί ή ύφασμα. Επίσης, η συσκευασία δεν το λέει, αλλά καλό είναι να βάλεις ένα χαρτονάκι μέσα στην μπλούζα, γιατί φαίνεται η κόλλα τους είναι πολύ δυνατή και πέρασε και την πίσω πλευρά, δεν μου χάλασαν αλλά τρόμαξα για λίγο που είδα το μπρος και το πίσω της μπλούζας κολλημένα!

Η ποιότητα των θερμοκολλητικών είναι εντυπωσιακή, ο κατασκευαστής λέει ότι το μπλουζάκι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο μέχρι 30 βαθμούς και με την καλή του πλευρά γυρισμένη προς τα μέσα. Και όντως, το έπλυνα και δεν έπαθε τίποτα! Καλές δημιουργίες!

thermocollant-wash

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *