Η πασχαλίτσα για μικρούς Βαλεντίνους

Την προηγούμενη εβδομάδα η δασκάλα μας Μάνια Χατζηιωαννίδη μας έδειξε μια καρδιά που είπαμε ότι θα τη χρησιμοποιήσουμε σύντομα για να κάνουμε και κάτι άλλο. Αυτό που θα μας δείξει σήμερα, κυκλοφορεί και στο internet. Η Μάνια το βρήκε στο blog Basicgray. Το έφτιαξε, το φωτογράφησε και μας δείχνει τη δική της εκδοχή για να το φτιάξουμε κι εμείς για τα πιτσιρίκια μας!Υποθέτουμε ότι έχετε έτοιμη την καρδιά. Αν όχι, στο άρθρο Patchwork Βαλεντίνος θα βρείτε οδηγίες για να τη φτιάξετε.

Για να φτιάξετε την πασχαλίτσα θα χρειαστείτε:

ladybug-2

Κόβετε δύο ανεξάρτητα κομμάτια από το πατρόν του σώματος, τα βάζετε καλή με καλή και τα ράβετε με ένα απλό γαζί γύρω γύρω, αφήνοντας ανοιχτή την κάτω πλευρά.

ladybug-3

Γυρίζουμε τα μέσα έξω, στερεώνουμε την καρδιά με καρφίτσες, πάνω στη ραφή, σε απόσταση 5 εκατοστά περίπου από την άκρη και γαζώνουμε.

ladybug-4

Πάμε τώρα να ενώσουμε το κάτω μέρος του σώματος. Βάζουμε το ύφασμα του σώματος  με το κάτω ύφασμα καλή με καλή και γαζώνουμε αφήνοντας ένα σημείο ανοιχτό, για να μπορέσουμε να γυρίσουμε. Γυρίζουμε τα μέσα – έξω, γεμίζουμε με βάτα και ράβουμε το άνοιγμα στο χέρι.

ladybug-5

Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με το κεφάλι. Παίρνουμε το στρογγυλό ύφασμα και κάνουμε με ένα μολύβι στο κέντρο ένα χαμόγελο σε σημείο και μέγεθος που να μας ικανοποιεί. Στο πατρόν έχω βάλει ενδεικτικά ένα σημείο για το χαμόγελο κι ένα για τα μάτια, αλλά εσείς μπορείτε να τα βάλετε όπου σας αρέσει.

Ρυθμίζουμε τη μηχανή μας σε μια διακοσμητική ραφή που μας αρέσει. Κάνουμε μια διακοσμητική ραφή πάνω στο χαμόγελο. Στο σημείο που έχω τις καρφίτσες, θα ραφτούν τα κουμπιά. Είναι το επόμενο που πρέπει να κάνετε.

ladybug-6

Γυρίζετε τώρα το ύφασμα από την ανάποδη και με το σίδερο κάνετε ένα στριφωματάκι (δηλαδή σιδερώνετε για να τσακίσει). Στη συνέχεια, με μια κλωστή και μια βελόνα τρυπώνετε με αραιές βελονιές πάνω στο στρίφωμα.

ladybug-7

Σουρώνετε τραβώντας την κλωστή και γεμίζετε και το κεφάλι με βάτα. Όταν είστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, στερεώστε την κλωστή (εγώ μάλλον έπρεπε να το είχα γεμίσει κιάλλο). Ο κύκλος δεν κλείνει τελείως.

ladybug-8

Στερεώστε το κεφάλι στη θέση του ράβοντάς το πάνω στο σώμα κι έτοιμη η πασχαλίτσα του μικρού σας Βαλεντίνου ή της μικρής σας Βαλεντίνας

ladybug-9

Λίγα λόγια για τη δασκάλα μας

mania_bioΗ Μάνια Χατζηιωαννίδη μετά από 35 χρόνια σε θέσεις στελέχους σε μεγάλες εταιρείες, άφησε την δουλειά της προκειμένου να ασχοληθεί με ο,τι λατρεύει από μικρό παιδί: το πλέξιμο με τις βελόνες και το βελονάκι, τη ραπτική, αλλά και το πάτσγουωρκ, που είναι η πιο πρόσφατη μεγάλη της αγάπη. Μπορείς να την βρεις στο blog της marmalen.blogspot.gr στο μαγαζάκι της στο etsy αλλά και στις σελίδες του Ftiaxto.gr.

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *