Παιδικά κουκλάκια απο μανταλάκια και νήμα

Είναι φορές που κάθομαι στο σπίτι με τον γιό μου και ψάχνω απελπισμένα κάτι για να απασχοληθούμε. Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για άλλες μαμάδες. Να λοιπόν μια ωραία ιδέα απο το www.blitsycrafts.com για έμπνευση. Αυτά τα κουκλάκια που βρήκαμε είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή (άρα μπορείς να τα φτιάξεις μαζί με το παιδί) και με πολύ απλά υλικά. Για ρίξε μια ματιά!

Τα κουκλάκια αυτά, εκτός από το οτι έχουν πολύ πλάκα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μίνι κουκλοθέατρο, μεμονωμένα ή ακόμα και για αμπαλάζ σε παιδικό δώρο!

Για να τα φτιάξεις θα χρειαστείς:

– μανταλάκια (ιδανικά ξύλινα)
– μαλλί ή νήμα
– πον-πον
– αυτοκόλλητα μάτια
– κόλλα
– ψαλίδι

Πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι πέρνα και μια βόλτα από το www.blitsycrafts.com Κόλλησε τα μάτια στα πον-πον κι αυτά με την σειρά τους πάνω στα μανταλάκια, στην κορυφή τους για κεφάλι.

Δέσε ένα κόμπο με το νήμα κάτω από το πον-πον και τύλιξε το γύρω-γύρω για να δημιουργήσεις το πουκάμισο.

clothespin_main
Μόλις φτάσεις στο επιθυμητό μήκος, δέσε έναν κόμπο για να το στερεώσεις και άρχισε να τυλίγεις με διαφορετικό χρώμα ένα-ένα τα πόδια. Μόλις τελειώσεις κάνε πάλι κόμπους για να τα ασφαλίσεις.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλά χρώματα και όγκο νήματος (ανάλογα με πόσες φορές θα το τυλίξεις γύρω-γύρω) για να δημιουργήσεις διάφορους χαρακτήρες.

Και εάν σκεφτείς και καμμιά ιδέα για αξεσουάρ μην διστάσεις να την χρησιμοποιήσεις! Μικρά κομματάκια από ύφασμα για ρουχαλάκια, κουμπιά για καπέλα, ζωγράφισε μουστάκια και άλλα…

Νομίζω θα περάσετε πολύ καλά!
Καλή επιτυχία

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *