In whirl of inspiration: Έξυπνο κολιέ από χαρτόνι

Αυτό είναι άλλο ένα άρθρο από την Deborah από το αγαπημένο μας In Whirl of Inspiration ειδικά για την στήλη των craftobloggers του Ftiaxto.gr! Πρόκειται για ένα υπέροχο και εντυπωσιακό κολιέ από χαρτόνι, ναι χαρτόνι! Εάν θέλεις κι εσύ να το φτιάξεις και να το φοράς δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω τις οδηγίες! Ευχαριστούμε Deborah!

“Είναι γνωστό πια πως κάτι με πιάνει με τα ιδιαίτερα και μεγάλα κολιέ φτιαγμένα από κάθε λογής πρώτα υλικά. Τις προάλλες λοιπόν έπεσα πάνω σε αυτό το diy για βάζο από χαρτόνι και η ιδέα του κολιέ αυτού απλώς προσγειώθηκε στο μυαλό μου σαν μικρός φλεγόμενος μετεωρίτης και ήξερα πως έπρεπε να το φτιάξω. Και το έφτιαξα. Οι πρώτες εντυπώσεις φίλων μου συμπεριλάμβαναν δηλώσεις τύπου: «μα φαίνεται τόσο βαρύ» και « από μέταλλο το έκανες;» Ε λοιπόν όχι, είναι απλό, ελαφρύ, φτηνό χαρτόνι παιδιά.

Θα χρειαστείτε: κουτί δημητριακών, χάρακα, διαβήτη, ψαλίδι, νυστέρι, οδοντογλυφίδες, κόλλα στιγμής, χοντρό χαρτόνι (κούτας), ατλακόλλα, ασημόσκονη, τέμπερες, μικρά μανταλάκια, πινέλο, πλαστικό κουτάκι μιας χρήσης, λεπτό συρματόσκοινο, κουμπώματα για κολιέ

Recycled-Cardboard-Glitter-Necklace-Tutorial1
1. Για κολιέ ακριβώς σαν το δικό μου, θα χρειαστείτε κύκλους διαμέτρου 4cm και 3,5cm. Τραβήξτε ευθύγραμμα τμήματα 4 (και 3,5cm). Η μέση τους (Ο) θα είναι το κέντρο του κύκλου σας και οι άκρες τους τα σημεία (A) και (D). Φτιάξτε τον κύκλο κέντρου (O). Έπειτα με κέντρο το (D), φτιάξτε ημικύκλια που να περνάνε πάνω από το σημείο (O) και να τέμνουν τους πρώτους κύκλους στα (B) και (C) σημεία. Ενώστε τα (A), (B) και (C) και φτιάξτε τα ισόπλευρα τρίγωνά σας.

Recycled-Cardboard-Glitter-Necklace-Tutorial2
2. Με την βοήθεια του χάρακα τσακίστε τα αυτάκια έξω από τις πλευρές των τριγώνων.

Recycled-Cardboard-Glitter-Necklace-Tutorial3
3. Κολλήστε τα αυτάκια των κύκλων με κόλλα στιγμής και ασφαλίστε με μανταλάκια μέχρι να στεγνώσουν.

Recycled-Cardboard-Glitter-Necklace-Tutorial4
4. Έτσι φτιάχνετε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε για το κολιέ σας (στην εικόνα σας δείχνω τους διαμέτρους των κύκλων για το δικό μου κολιέ).

Recycled-Cardboard-Glitter-Necklace-Tutorial5
5. Επειδή όπως θα παρατηρήσετε τα κολλημένα κυκλάκια θα έχουν μια τάση να διπλώνουν όλα προς τα μέσα, φτιάξτε μια βάση με πατρόν (των τριγώνων και μόνο, τα ακριανά αυτάκια μην τα συμπεριλάβετε) από χοντρό χαρτόνι κούτας. Καθορίστε ποια πλευρά θα είναι η άνω στο κολιέ και με ένα νυστέρι ανοίξτε 2 μικρές τρύπες για να περνάει το συρματόσκοινο (ή όποιο λουράκι θέλετε) και περάστε από μέσα 2 οδοντογλυφίδες για να διασφαλίσετε πως θα μείνουν ανοιχτές.

Recycled-Cardboard-Glitter-Necklace-Tutorial6
6. Φτιάξτε το μείγμα ατλακόλλας-νερού με αναλογία περίπου 5:1 (να είναι παχύρευστο), προσθέστε οποιοδήποτε χρώμα τέμπερας θέλετε να έχει το κολιέ σας (μαύρο για μένα, για ένα σκούρο γκρι χρώμα). Κρατείστε λίγη ποσότητα ξέχωρη και μετά προσθέστε στο μείγμα την ασημόσκονη, τόση ώστε το μείγμα να έχει μια ομοιόμορφη κοκκώδη υφή.

Recycled-Cardboard-Glitter-Necklace-Tutorial7
7. Όταν στεγνώσει το 1ο κάλυμμα, περάστε και ένα 2ο από το μείγμα στο οποίο δεν προσθέσατε ασημόσκονη, για να γεμίσετε κενά και σπάσετε το πολύ αστραφταλιζέ της ασημόσκονης.

Recycled-Cardboard-Glitter-Necklace-Tutorial8
8. Όταν στεγνώσει και το 2ο κάλυμμα, βγάλτε τις οδοντογλυφίδες. Επίσης βάψτε το πίσω μέρος του κολιέ και περάστε το λουράκι σας από τις τρύπες. Αν θέλετε ασφαλίστε το με ατλακόλλα στο πίσω μέρος του κολιέ. Περάστε τα κουμπώματα και είστε έτοιμη.

Recycled-Cardboard-Glitter-Necklace-Tutorial9
Αριστερά βλέπετε το κολιέ και με το 2ο πέρασμα, ενώ δεξιά μόνο με το 1ο. Στο 2ο πέρασμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα αν δεν θέλετε να επισκιάσετε τόσο την λάμψη της ασημόσκονης όσο εγώ.

Recycled-Cardboard-Glitter-Necklace-Tutorial_main
Συνδυάστε το με μια μονόχρωμη μπλούζα και από κάτω με φούστα, σορτς ή τζήν. Ότι θέλετε.

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο μας

avatar_deborahΟρίστε και μερικά για εμένα και το μπλογκ: Όταν δεν παρατηρώ τον έναστρο ουρανό για πεφταστέρια, τρώγοντας ποπκορν καλυμμένα με λιωμένο τυρί και δεντρολίβανο, στύβω το μυαλό μου για νέες ιδέες για το μπλογκ μου, το In Whirl of Inspiration. Εκεί μοιράζομαι χάρτινους κόσμους των αγαπημένων μου βιβλίων, λαχταριστές Μεσογειακές συνταγές, κατασκευές και πολύχρωμα ταξίδια.

Την Deborah θα την βρεις στο blog της στο www.inwhirlofinspiration.com και στη σελίδα της στο Facebook

Εάν είσαι κι εσύ craftoblogger, έχεις δηλαδή blog, σου αρέσει να ανεβάζεις εκεί tutorials για διάφορες χειροτεχνίες και θέλεις να δεις και τη δική σου δημιουργία στο Ftiaxto.gr ως φιλοξενούμενος blogger δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μας με ένα email στο promotion@ftiaxto.gr και να μας στείλεις ένα link με το blog σου!

Κράτα το

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *