Χριστουγεννιάτικες κάρτες από χαρτί

xmas_cards_introΧτες φτιάξαμε με την μικρή Χριστίνα τις κάρτες που θα δώσουμε στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας για τις φετινές γιορτές. Τις προηγούμενες μέρες είχα προσπαθήσει να την «ψήσω» να ζωγραφίσει κάτι επάνω σε χρωματιστά χαρτόνια με σκοπό να μετατρέψω τις ζωγραφιές σε κάρτες, αλλά μάταια. Όταν όμως χτες της είπα οτι θα φτιάξουμε και χιόνι και θα διπλώσουμε χαρτάκια ενθουσιάστηκε! Δες πως τις φτιάξαμε για να το κάνεις κι εσύ!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για παρόμοιες κάρτες είναι:

– χρωματιστά χαρτόνια (κατά προτίμηση Α4)
– μαρκαδόρους
– διακορευτή ή τρυπητήρι
– κόλλα ρευστή
– αυτοκόλλητα (προαιρετικά)

Ξεκινάς μαζί με την πιτσιρικαρία διπλώνοντας τα Α4 χαρτόνια στη μέση για να φτιάξετε τις κάρτες. Μετά μπορείς να βάλεις τους μικρότερους να παίξουν με τον διακορευτή για να φτιάξουν το χιόνι. Η μικρή Χριστίνα τα κατάφερε περίφημα με το τρυπητήρι αφού της το έδειξα μόνο μια φορά. Στη συνέχεια έκοψα από το πράσινο χαρτόνι ένα αρκετά μεγάλο τρίγωνο που να χωράει στο πλάτος της κάρτας μου για να φτιάξουμε το δέντρο. Της το έδωσα να το διπλώσει σαν ακορντεόν (εντάξει βοήθησα λίγο εδώ). Μετά με την κόλλα κολλησα την κάτω πλευρά του ακορντεόν εκεί που ήθελα το δέντρο μου και στη συνέχεια και την κορυφή.

xmas_cards_main
Με την κόλλα έκανα γραμμές σε κάθε δίπλωση του δέντρου και έδωσα το σύνθημα για να πέσει το πολύχρωμο χιόνι. Χαμός έγινε. Αυτό το κάναμε 3-4 φορές σηκώνοντας την κάρτα κάθε φορά για να πέσουν όσα στρογγυλά χαρτάκια δεν είχαν κολλήσει και τα ρίχναμε ξανά. Μετά, όσο περιμέναμε να στεγνώσει η Χριστίνα ζωγράφισε τον κορμό του δέντρου με μαρκαδόρο και φτιάξαμε και το αστέρι από κίτρινο χαρτί. Θα μπορούσαμε να έχουμε κολλήσει και διάφορα αυτοκόλλητα με δώρα και αγγελάκια, αλλά δήλωσε κατηγορηματικά οτι της άρεσε έτσι η κάρτα, οπότε δεν ανακατεύτηκα περισσότερο στο αισθητικό αποτέλεσμα.

Επαναλάβαμε ακριβώς τα ίδια βήματα και για τη δεύτερη κάρτα για να μην τσακώνονται οι παππούδες μας.

Έτοιμες οι κάρτες! Γράψαμε και τις μυστικές ευχές μας μέσα…

Είμαστε σίγουρες οτι θα τους αρέσουν πολύ!

Και του χρόνου…

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *