Χάρτινες νιφάδες

nifades_introΦέτος είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που το μικρό Χριστινάκι καταλαβαίνει αρκετά, ώστε να μπορούμε να φτιάξουμε παρέα διάφορες γιορτινές κατασκευές και να διακοσμήσουμε το σπίτι μας. Μια από τις κατασκευές που κάναμε μαζί ήταν αυτές οι χάρτινες νιφάδες, τις οποίες κολλήσαμε στα τζάμια του σπιτιού μας και κάθε βράδυ τις χαζεύουμε αγκαλιά! Δες πως μπορείς να τις φτιάξεις κι εσύ!

Για να φτιάξεις τις νιφάδες θα χρειαστείς:

– Χαρτί φωτοτυπικού
– Ψαλίδι

Πρέπει να πω εδώ οτι το Χριστινάκι είναι ακόμη μικρό για να το εμπιστευτεί κανείς με το ψαλίδι να κόψει το χαρτί, αλλά είχε πολύ πλάκα να με παρακολουθεί καθώς δίπλωνα το χαρτί, να μου δείχνει με το δαχτυλάκι της που ήθελε να κόψω και τι σχήμα και φυσικά το πιο ωραίο στην όλη διαδικασία ήταν να βλέπει κανείς τα ματάκια της να λάμπουν όταν ξεδίπλωνα το χαρτί και έβγαινε διαφορετική νιφάδα κάθε φορά!

Στις φωτογραφίες αυτές θα δεις βήμα βήμα πως μπορείς να φτιάξεις τις νιφάδες σου. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να τετραγωνίσεις το χαρτί σου με μια απλή διαγώνιο και κόβωντας το κομμάτι που περισσεύει. Στη συνέχεια διπλώνεις άλλη μια φορά το χαρτί σου σε τρίγωνο, ώστε να έχεις ένα μικρότερο τρίγωνο. Με το μάτι ή με μοιρογνωμόνιο χωρίζεις το τρίγωνό σου στα 3. Προτείνουμε να το κάνεις αυτό με απλές τσακίσεις πρώτα, ώστε να μπορείς να διορθώσεις μετά. Στόχος είναι το τρίγωνο να μοιραστεί σε ακριβώς 3 ίσα μέρη, ώστε όταν το διπλώσεις να εφάπτονται ακριβώς τα κομμάτια (δες φωτογραφία Νο8). Εάν γυρίσεις το μικρό τρίγωνό σου με τα αυτάκια ανάποδα θα δεις οτι υπάρχει μια γραμμή που χωρίζει το τρίγωνό σου στα 2. Εκεί θα πρέπει να κόψεις με το ψαλίδι σου.

Τώρα είσαι έτοιμος να αυτοσχεδιάσεις με το ψαλίδι σου κόβωντας όπου εσύ νομίζεις μικρά τριγωνάκια, κυκλάκια, καμπύλες κτλ επάνω στο τρίγωνό σου. Θα πρέπει να προσέχεις να μην το παρακάνεις και τα κομμάτια που θα αφαιρέσεις να μην είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Ηκαλύτερη ιδέα είναι να πειραματιστείς και να καταλάβεις μόνος σου τι συμβαίνει όταν κόβεις κάτι από κάπου. Το μόνο που θα σου προτείνουμε είναι να ξεκινήσεις σίγουρα κόβοντας κάπως διαγώνια την μυτούλα του τριγώνου σου. Όταν τελειώσεις άνοιξε τη νιφάδα σου και απόλαυσε το σχέδιό της. Όπως και στη φύση να είσαι προετοιμασμένος, οτι κάθε νιφάδα είναι μοναδική και δεν μοιάζει με καμμιά άλλη!

Μπορείς να φτιάξεις νιφάδες από ό,τι χαρτί θέλεις (χρωματιστό, γυαλιστερό κτλ) αν και εμείς προτιμήσαμε λευκό γιατί η Χριστίνα επέμενε οτι το χιόνι είναι άσπρο.

nifades_main
Μπορείς επίσης να κάνεις και μικρότερες νιφάδες ξεκινώντας από μικρότερα τετράγωνα χαρτιά. Πριν τις κολλήσεις στο τζάμι με σελοτέιπ όπως κάναμε εμείς μπορείς είτε να τις βάλεις μέσα σε βιβλία για να ισιώσουν ή εάν βιάζεσαι να τις πατήσεις με το σίδερο προσεκτικά και σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τέλος, τις νιφάδες αυτές μπορείς να τις κολλήσεις και επάνω στα δώρα των αγαπημένων σου, να τις κρεμάσεις από τα φωτιστικά με πετονιά κτλ…

Τι λες; Θα το δοκιμάσεις;

Και του χρόνου…

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *