Σουβέρ από τσόχα και ύφασμα

Είναι πανέμορφα και πανεύκολα! Ο λόγος για τα σουβέρ από τσόχα και ύφασμα που βρήκαμε στο blog betzwhite.com. Με λίγη κόλλα, το κατάλληλο ύφασμα και την βελονιά φεστόνι μπορείς να κάνεις θαύματα. Το τι σχέδια θα επιλέξεις το αφήνουμε στο δικό σου γούστο. Περιττό να πούμε οτι είναι το ιδανικό δώρο για τις γιορτές όπου και να πας καλεσμένος…

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα σουβέρ είναι:

– Ύφασμα με σχέδια της επιλογής σου
– Τσόχα σε διάφορα χρώματα (χοντρούλα για να στέκεται καλύτερα)
– Κόλλα για υφάσματα ή θερμοκολλητικό ύφασμα
– Νήμα κεντήματος και βελόνα
– Ψαλίδι (εναλλακτικά ψαλίδι με σχέδιο)

Οι οδηγίες είναι μάλλον απλές… Εάν θέλεις να δεις περισσότερες φωτογραφίες για να καταλάβεις καλύτερα πως ακριβώς να φτιάξεις τα σουβέρ σου, τότε προτείνουμε να κάνεις μια βόλτα από το blog betzwhite.com και να δεις τις αναλυτικές φωτο-οδηγίες.

Εμείς θα σου πούμε τα βήματα για τη διαδικασία.

coasters_felt_main

Ξεκινάς κόβωντας τα σχέδια από το ύφασμά σου που θα χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμηση του σουβέρ σου. Δεν είναι απαραίτητο να είναι στρογγυλά, μπορούν κάλλιστα να είναι και τετράγωνα. Με λίγη κόλλα για ύφασμα ή θερμοκολλητικό κολλάς το ύφασμα επάνω σε ένα κομμάτι τσόχας για να το σταθεροποιήσεις. Με τη βελόνα κεντήματος και το νήμα σου ράβεις γύρω από το ύφασμα το φεστόνι σου.

Εάν θέλεις κολλάς και δεύτερη στρώση τσόχας κάτω από την άλλη τσόχα. Όχι μόνο για ομορφιά, αλλά και για να κρύψεις τις βελονιές σου από την πίσω πλευρά. Τέλος, κόβεις με το ψαλίδι σου (με τα σχέδια ή χωρίς) γύρω γύρω από το σουβέρ σου για να του δώσεις το τελικό του σχήμα (στρογγυλό ή τετράγωνο). Προτείνουμε να μην το κάνεις ελεύθερα, αλλά να έχεις σημαδέψει πρώτα.

Έτοιμο το πρώτο σουβέρ. Και επειδή ένα δεν είναι ποτέ αρκετό συνέχισε να φτιάχνεις μέχρι να ολοκληρώσεις το σετ σου.

Μεγιά!

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *