Παιδικό σκιάχτρο

skiaxtro_introΆλλη μια εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και αυτό είναι άλλο ένα project αφιερωμένο στα μικρά και μεγάλα παιδιά. Εάν θέλεις να μάθεις στο παιδί σου την έννοια της ανακύκλωσης, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο αυτή είναι μια πολύ εύκολη ιδέα. Μαζέψτε τα υλικά και φτιάξτε όλοι μαζί παρέα τα πιο όμορφα πολύχρωμα σκιάχτρα. Είναι τέλεια διακοσμητικά για τις γλάστρες και για όταν θέλεις να πας δώρο ένα φυτό… Καλή διασκέδαση!

.

Βήμα βήμα

skiaxtro
Θα χρειαστείς: 1 ρολό απο χαρτί τουαλέτας ή κουζίνας, 1 χάρτινη θήκη για cupcake (μικρή ή μεγάλη ανάλογα το ρολό), κοπίδι, χαρτοταινία, χάρακα, ξυλάκι παγωτού, πινέλο, 1 κομμάτι χάρτι για τα μαλλιά και τα μπαλώματα, ακρυλικά χρώματα, κόλλα στικ
skiaxtro02
Ξεκινάς κόβοντας το ρολό κάθετα μέχρι, σχεδόν την μέση.
skiaxtro03
… και γλυστράς ανάμεσα το ξυλάκι για να δημιουργήσεις τα χέρια. Με την χαρτοταινία τυλίγεις το σημείο που έκοψες το ρολό, γύρω-γύρω για να το σταθεροποιήσεις και να σχηματίσεις το κεφάλι.
skiaxtro04
Ζωγραφίζεις το πρόσωπο και κόβεις μικρά τετραγωνάκια, τα βάφεις διάφορα χρώματα
και τα κολλάς πάνω στο ρολό για να σχηματίσεις τα μπαλώματα.
skiaxtro05
Κολλάς στην κορυφή του ρολού μια λωρίδα χαρτί και κόβεις τις άκρες με το ψαλίδι για να φτιάξεις τα μαλλιά. Τέλος τοποθετείς λίγο στραβά την φόρμα του cupcake και την κολλάς από μέσα με λίγη χαρτοταινία για να μην φύγει. Έτοιμο και το καπέλο!
skiaxtro06
Το σκιάχτρο σου είναι έτοιμο για να στολίσει γλάστρες και γλαστράκια! Ευχόμαστε καλή διασκέδαση!

skiaxtro_main

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *