Τραπεζάκι για μπράτσο καναπέ

Τραπεζάκι για μπράτσο καναπέ

Εάν έχεις περιορισμένο χώρο στο σπίτι σου και δεν μπορείς να βάλεις τραπεζάκια στα πλάγια του καναπέ σου, τότε αξίζει να σκεφτείς τη λύση του να φτιάξεις ένα τραπεζάκι για μπράτσο καναπέ ώστε να ακουμπάς το ποτήρι, το πιάτο ή το τασάκι σου. Και εάν δεν θέλεις να το αγοράσεις, τότε μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το δικό σου τραπεζάκι είναι:

– Παλιά ράφια που τα κόβεις (ή αγοράζεις ένα ράφι έτοιμο στο μέγεθος που θέλεις)
– Στηρίγματα για ράφια (αυτά που έχουν σχήμα L)
– Τρυπάνι
– Βίδες
– Χρώμα (εάν θέλεις να αλλάξεις αυτό του ξύλου σου)
– Ύφασμα της επιλογής σου
– Κόλλα
– Ψαλίδι για χαρτί και για ύφασμα
– Πινέλα (διαφορετικά για κόλλα και για χρώμα)
– Βερνίκι (προαιρετικό)
– Εργαλείο για να ισιώσεις το ύφασμα

Η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή από ό,τι φαίνεται. Και φυσικά εννοείται οτι θα σε βοηθήσουν πολύ οι οδηγίες που θα βρεις και στο άρθρο του www.handsoccupied.com!

Τραπεζάκι για μπράτσο καναπέ

Εάν δεν έχεις ξύλο που να μπορείς να πειράξεις, τότε μπορείς να πας σε ένα κατάστημα που πουλάει ξύλα και να ζητήσεις να στο κόψουν στις διαστάσεις που θέλεις. Οι διαστάσεις αυτές εξαρτώνται καθαρά από τον καναπέ που έχεις. Η φωτογραφία του www.handsoccupied.com θα σε καθοδηγήσει στο να καταλήξεις στις σωστές διαστάσεις.

Στη συνέχεια συναρμολογείς τα ξύλα σου στο σχήμα του τραπεζακίου (ένα κουτσό Π ουσιαστικά) κάνοντας τρύπες κι βιδώνοντας τα στηρίγματα των ραφιών.

Ακολουθεί το βάψιμο (προαιρετικό) και θα μπορούσε η κατασκευή σου να τελειώσει κάπου εκεί! Τόλμησέ το εάν έχεις ξύλο στον χώρο σου ή εάν η ποιότητα του ξύλου σου είναι καλή.

Εναλλακτικά, μπορείς να το προχωρήσεις ακόμη περισσότερο το θέμα και να ντύσεις τα τραπεζάκια σου με ύφασμα που να ταιριάζει με τον καναπέ και τον χώρο σου. Εάν μετρήσεις με ακρίβεια τη διάσταση του ξύλου σου και κόψεις από το ύφασμα το ορθογώνιο που χρειάζεσαι, τότε με λίγη κόλλα και προσεκτικό άπλωμα και στρώσιμο του υφάσματος μπορείς να κάνεις πολύ καλή δουλειά στη μεταμόρφωση.

Στο άρθρο του www.handsoccupied.com είδαμε οτι το ύφασμα έχει κοπεί σε διαστάσεις για να ταιριάζει ακριβώς το ύφασμα και να μην γυρίζει προς τα μέσα. Προτείνουμε να κάνεις το ίδιο ώστε να μην γίνει πολύ χοντρό το τραπεζάκι σου και δεν εφαρμόζει σωστά στον καναπέ σου.

Τέλος, μπορείς να περάσεις όλη την κατασκευή και με μερικά χέρια βερνίκι ή σταθεροποιητικό υφάσματος για να το καλύψεις και να μην λερώνεται εύκολα.

Τι λες; Δεν είναι μια ευχάριστη πρόσκληση για να διακοσμήσεις τον χώρο σου;

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *