Πώς να κάνεις ένα καρπούζι βρυσάκι

Πώς να κάνεις ένα καρπούζι βρυσάκι

Μην μου πεις οτι μόλις είδες την φωτογραφία δεν σκέφτηκες πόσο τέλειο θα ήταν να φτιάξεις ένα τέτοιο καρπούζι βρυσάκι για κάποιο καλοκαιρινό κοκτέιλ πάρτυ που έρχεται; Βρήκαμε οδηγίες για να το φτιάξουμε μαζί με συνταγές για το πως να το χρησιμοποιήσεις με ποτά που έχουν ή δεν έχουν αλκοόλ! Για ρίξε μια ματιά…

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το καρπούζι βρυσάκι είναι:

  • Ένα μεγάλο καρπούζι με ή χωρίς κουκούτσια
  • Ένα βρυσάκι (αυτό θα είναι λίγο δύσκολο να το βρεις… ίσως από κάποιο παλιό ψυγειάκι από φελιζόλ;)
  • Ένα κουτάλι για να αδειάσεις το περιεχόμενο
  • Έναν στρογγυλό κόφτη για να κάνεις την τρύπα που θα εφαρμόσει το βρυσάκι σου

Πώς να κάνεις ένα καρπούζι βρυσάκι

Αφού πλύνεις καλά το καρπούζι σου κόβεις πρώτα μια πολύ λεπτή φέτα από τον πάτο του ώστε να μπορεί να στέκεται σταθερό επάνω σε επίπεδη επιφάνεια. Μετά ανοίγεις την επάνω πλευρά (φύλαξέ το το κομμάτι για να το κάνεις καπάκι) και άρχισε να αδειάζεις το περιεχόμενο με ένα μεγάλο κουτάλι. Ζήτα βοήθεια από κάποιο πιτσιρίκι γιατί μάλλον είναι αρκετή δουλειά αυτό.

Ό,τι περιεχόμενο βγάλεις από το καρπούζι μπορείς να το βάλεις κατευθείαν στο μπλέντερ για να φτιάξεις τον καρπουζοχυμό σου, τις γρανίτες σου ή τα καρπουζένια μοχίτο σου, ή τα ντάκιρι καρπούζι!

Αφού αδειάσεις καλά το καρπούζι σου ανοίγεις μια τρύπα με το εργαλείο κόφτη σου (ή με ένα μαχαίρι) για να εφαρμόσει το βρυσάκι σου. Προσοχή να βάλεις το βρυσάκι σχετικά χαμηλά στο καρπούζι, όπως στις φωτογραφίες στο prudentbaby.com.

Το καρπουζοβρυσάκι σου είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει τα πλήθη στο πάρτυ. Προσοχή να το βάλει στο ψυγείο εάν περάσουν ώρες μέχρι να το χρησιμοποιήσεις και φυσικά σου θυμίζουμε οτι δεν είναι κάτι μόνιμο… μιας και σύντομα θα χαλάσει!

Όσο για το περιεχόμενο του καρπουζοβρυσακίου;

Μια λύση χωρίς αλκοόλ για μικρούς και μεγάλους είναι να πάρεις το περιεχόμενο του καρπουζιού που έχεις χτυπήσει στο μπλέντερ, να το σουρώσεις καλά για να φύγουν τα κομματάκια από το καρπούζι και μετά να το σερβίρεις με χυμό από μισό λάιμ και λίγη ζάχαρη ή σιρόπι εάν θέλεις. Με μπόλικα παγάκια θα γίνει ανάρπαστο! Για τους μεγάλους μπορείς πάντα να προσθέσεις και λίγη βότκα στο ποτήρι τους.

Αν σου περισσέψει καρπούζι, μπορείς να φτιάξεις μεξικάνικο ντιπ με καρπούζι ή φρουτένιες γρανίτες για μικρούς και μεγάλους.

Στην υγειά μας!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Πώς να κάνεις ένα καρπούζι βρυσάκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *