Πώς να φτιάξεις μπεσαμέλ

Νόμιζα ότι η μπεσαμέλ είναι κάτι πολύ δύσκολο που μόνο η μαμά μου μπορεί να πετύχει. Είχα ακούσει πολλές ιστορίες αποτυχίας και σβωλιάσματος, αλλά τελικά δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Το μυστικό είναι στην μέτρια φωτιά προετοιμασίας και στο πολύ καλό ανακάτεμα του γάλακτος με τα αλεύρια. Για δες…

.

Θα χρειαστείς:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κοφτές κουταλιές της σούπας κoρν φλάουερ
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά χτυπημένα στο χέρι
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι, μοσχοκάρυδο, κανέλα

Βήμα – Βήμα


Βάλε 800ml γάλακτος σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθούν. Προσοχή, σε μέτρια φωτιά γιατί το γάλα “κολλάει” στην κατσαρόλα. Σε ένα μπoλ βάλε τα υπόλοιπα 200ml, το αλεύρι και το κόρν φλάουερ, αφού τα έχεις κοσκινίσει. Ανακατεύεις πολύ καλά ώστε να διαλυθούν καλά.

Μόλις το γάλα ζεσταθεί – πριν να βράσει – ρίξε το γάλα με τα αλεύρια (τα ξανα-ανακατεύεις γιατί αν το έχεις αφήσει μέχρι να ζεσταθεί το υπόλοιπο γάλα, τα αλεύρια θα κάτσουν και θα γίνουν σβώλοι) και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει, περίπου για 5 – 7 λεπτά.

Απομακρύνεις από την φωτιά και το αφήνεις 4 – 5 λεπτά να κρυώσει. Ρίξε το βούτυρο, τα αυγά, λίγο αλάτι και ανακάτεψε.

Αν η μπεσαμέλ προορίζεται για πατσίτσιο ρίξε μοσχοκάρυδο, κανέλα και ανακάτεψε καλά.
Άπλωσε πάνω από το φαγητό και βάλτο για ψήσιμο. Καλή όρεξη!
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *