Καδράκι από ξύλα θαλάσσης

Εάν θέλεις να κρατήσεις τις αναμνήσεις από τις φετινές σου διακοπές ζωντανές, τότε μπορείς να φτιάξεις αυτό το πολύ εύκολο καδράκι με ξύλα της θάλασσας που θα μαζέψεις από την παραλία. Στόλισέ το στο σπίτι σου ή στο εξοχικό σου και σίγουρα κάθε φορά που θα το κοιτάζεις θα χαμογελάς!

Σε αυτό το καδράκι μπορείς να κρεμάσεις όποιο διακοσμητικό θέλεις. Εμείς βάλαμε ένα απλό κοχύλι. Εσύ μπορείς να του βάλεις φωτογραφίες, χάντρες, κορδέλες και ό,τι άλλα διακοσμητικά θέλεις. Επιπλέον, μπορείς να κολλήσεις επάνω του βότσαλα, κοχύλια, αχινούς και αστερίες ή ό,τι άλλο σου αρέσει εσένα! Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και βγες στην παραλία με την σακουλίτσα σου για να μαζέψεις όλα τα υλικά που χρειάζεσαι… Και μην ξεχνάς οτι τέτοιου είδους χειροτεχνίες είναι εξαιρετικές για να απασχολήσεις ευχάριστα και τους μικρούς μας φίλους στις διακοπές!

Βήμα βήμα


Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το καδράκι σου είναι: ξύλα θαλάσσης, σπάγγος, κόλλα σιλικόνης, ακρυλικό χρώμα της επιλογής σου (σε μπουκάλι ή σπρέυ), πινέλο, ψαλιδάκι, διακοσμητικά της θάλασσας (κοχύλια, βότσαλα, αστερίες, γυαλάκια κτλ)

Ξεκινάς δένοντας τα ξύλα μεταξύ τους με τον σπάγγο για να σχηματίσεις το καδράκι. Μπορείς να τα δέσεις όπως στη φωτογραφία, αφού τα έχεις κολλήσει μεταξύ τους με λίγη κόλλα σιλικόνης για να μην σου φεύγουν. Σταθεροποιείς με κόμπους.

Το καρδάκι είναι έτοιμο… τόσο απλά! Τώρα μένει να αποφασίσεις πως θα το διακοσμήσεις. Μπορείς να το αφήσεις στο φυσικό του χρώμα και να του κολλήσεις διάφορα διακοσμητικά και να το κάνεις κορνίζα ή…

Μπορείς να το βάψεις με το χρώμα σου και το πινέλο σου και να το αφήσεις στην άκρη να στεγνώσει καλά. Μπορείς επίσης να βάψεις τα ξύλα πριν τα δέσεις μεταξύ τους, ώστε να αφήσεις τον σπάγγο στο φυσικό του χρώμα. Η επιλογή είναι δική σου.

Τώρα μένει να διαλέξεις τι θα κρεμάσεις στο κέντρο του. Εμείς το κρατήσαμε απλό δένοντας και κολλώντας με λίγη κόλλα ένα μεγάλο κοχύλι. Εσύ μπορείς να κρεμάσεις και μερικές χρωματιστές κορδέλες ή να του βάλεις πλάτη και να του κολλήσεις φωτογραφία από τις διακοπές σου…

Όπως και να βγει το αποτέλεσμα μην ξεχάσεις να το κρεμάσεις στον τοίχο σου και να το καμαρώνεις και να θυμάσαι όλο τον χρόνο και αυτές τις διακοπές… Μάλλον να πούμε οτι όσοι τυχεροί έχουν κάποιο εξοχικό σπίτι ή ακόμη κάποιο τουριστικό μέρος (δωμάτια, ταβέρνα κτλ) μπορούν να διακοσμήσουν το χώρο με τέτοιες έξυπνες και οικονομικές ιδέες!

 

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Καδράκι από ξύλα θαλάσσης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *