Πώς να βάλεις μαγνητικό κούμπωμα

Πολύ συχνά μας ρωτάτε πως είναι ο καλύτερος τρόπος να βάλει κανείς ένα μαγνητικό κούμπωμα σε μια τσάντα, ένα πορτοφολάκι ή όπου αλλού θέλει. Η αλήθεια είναι οτι η διαδικασία είναι πιο απλή από όσο νομίζουμε, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας μερικούς βασικούς κανόνες. Εμείς βρήκαμε ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο από το www.noodle-head.com και σου το παρουσιάζουμε!

Για να τοποθετήσεις ένα μαγνητικό κούμπωμα θα χρειαστείς μερικά επιπλέον υλικά και εργαλεία…

– Το μαγνητικό κούμπωμα (προσοχή υπάρχουν τα ραφτά, αλλά και αυτά με τα δοντάκια… εμείς εδώ μιλάμε για αυτά με τα δόντια)
– Ένα ψαλίδι
– Έναν μαρκαδόρο ή αλλο μολύβι/ σαπουνάκι κτλ για να σημαδέψεις που θα μπει το κούμπωμα
– θερμοκολλητική ενίσχυση ή βιλεντόνι
– Σίδερο
– Κόλλα για ξέφτια (προαιρετικό)

Πρίν ξεκινήσεις θα πρέπει να επιλέξεις σωστά το μέγεθος του μαγνητικού κουμπώματος που θα χρησιμοποιήσεις. Ναι, υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη. Εάν επιλέξεις πολύ μεγάλο για π.χ. ένα μικρό πορτοφολάκι, τότε είναι πιθανό να σου κάνει ελάττωμα. Οπότε προσοχή! Συνήθως ένα μέγεθος τύπου 19mm – 20mm κάνει για μια τσάντα.

Αυτό που πρέπει πρώτα από όλα να ξέρεις είναι οτι το μαγνητικό κούμπωμα πρέπει να μπει μεταξύ του έξω υφάσματος και της φόδρας σου εάν π.χ. ράβεις μια τσάντα. Οπότε η καλύτερη στιγμή να το τοποθετήσεις είναι πριν να ενώσεις τα κομμάτια της τσάντας και ράψεις γύρω γύρω. Δες τις φωτογραφίες του άρθρου στο www.noodle-head.com για να καταλάβεις.

Αυτό γίνεται για να μην φαίνεται το κούμπωμα από την εξωτερική πλευρά της τσάντας. Εάν παρόλ’ αυτά εσύ σκοπεύεις π.χ επάνω από τα δοντάκια του μαγνητικού κουμπώματος να βάλεις κάποιο μεγάλο διακοσμητικό τότε δεν σε πειράζει και μπορείς να βάλεις το κούμπωμά σου και στο τέλος.

μαγνητικό κούμπωμα

Πριν ξεκινήσεις, θα πρέπει να αποφασίσεις που θα μπει το κούμπωμά σου. Με τον μαρκαδόρο σου και με το εξαρτηματάκι του κουμπωματος που φαίνεται στις φωτογραφίες μπορείς να σημαδέψεις ακριβώς. Με το ψαλίδι σου κάνεις 2 μικρές οπές για να περάσουν τα δοντάκια. Αφού κόψεις μπορείς να βάλεις και λίγο κόλλα για ξέφτια. Πέρνα τα δόντια για να δεις οτι είναι όλα εντάξει.

Τώρα έφτασε η στιγμή για να τοποθετήσεις την σιδερότυπη ενίσχυσή σου. Μπορείς να βάλεις απλό ύφασμα ή να χρησιμοποιήσεις ακόμη και fleece ενίσχυση για καλύτερο κράτημα. Αυτό εξαρτάται πάντα από τα υφάσματα που χρησιμοποιείς για το project σου (όσο πιο λεπτά είναι τόσο μεγαλύτερη ενίσχυση θα χρειαστείς γύρω από το κούμπωμα) και πόσο μεγάλο είναι το κούμπωμά σου και αυτό που ράβεις.

Βγάλε, λοιπόν, το κούμπωμα και σιδέρωσε όσες στρώσεις ενίσχυσης χρειάζονται. Στο άρθρο του www.noodle-head.com θα δεις οτι έχουν μπει ένα υφασμάτινο κομμάτι ενίσχυσης σχετικά λεπτό και ένα κομμάτι fleece.

Στη συνέχεια, περνάς το κούμπωμα μέσα από όλες τις στρώσεις των υφασμάτων σου προσεκτικά και βάζεις το εξαρτηματάκι από πίσω για να το ασφαλίσεις. Κλείνεις καλά και τα δοντάκια και τέλος σιδερώνεις από επάνω και άλλη ενίσχυση για να το κρύψεις καλά.

Τέλος, ακολουθείς ακριβώς τα ίδια βήματα και για το δεύτερο μέρος του κουμπώματος.

Έτοιμο το μαγνητικό κούμπωμα! Τώρα μπορείς να το ανοιγοκλείσεις μερικές φορές να το ευχαριστηθείς!

Και ένα μικρό tip… εάν το τσαντάκι/ πορτοφολάκι σου δεν είναι από ύφασμα και θέλεις να βάλεις μαγνητικό κούμπωμα μπορείς αντί για θερμοκολλητική ενίσχυση να δοκιμάσεις ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι για να σταθεροποιήσεις το κούμπωμα!

Μην παραλείψεις να δεις και τις υπόλοιπες τεχνικές ραπτικής στην κατηγορία Μάθε Τέχνη/ Ραπτική στο ftiaxto.gr!

 

Καλή επιτυχία!

Κράτα το

Κράτα το

Τεχνικές
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *