Βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής

Κάποιο Πάσχα είχαμε ανεβάσει ένα άρθρο για το ασφαλές βάψιμο αυγών με παιδιά! Φέτος  αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε κι εμείς. Μιλάμε για βάψιμο αυγών που γίνεται με χρώματα ζαχαροπλαστικής και ξύδι, χωρίς χημικές βαφές. Το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε και φυσικά περάσαμε φανταστικά, μικροί και μεγάλοι! Διάβασε τη δική μας εμπειρία και δες πώς μπορείς να βάψεις κι εσύ τα αυγά σου με αυτόν τον τρόπο!

Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • Αυγά λευκά (για να φαίνεται το χρώμα πιο ωραίο)
  • Ξύδι
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Τρυπητή κουτάλα
  • Μπολάκια
  • Κατσαρόλα
  • Χαρτί κουζίνας (μπόλικο)
  • Κουτάλια σούπας

Ξεκινάς όπως πάντα βράζοντας τα αυγά σου. Προσοχή να μην τα βάλεις να βράσουν απευθείας κρύα από το ψυγείο, αλλά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου γιατί θα σου σπάσουν. Τα αφήνεις να κρυώσουν και να στεγνώσουν καλά.

Ετοιμάζεις τα μπολάκια με τις βαφές σου. Σε κάθε μπολάκι βάλαμε για κάθε φλιτζάνι νερό, 2 κ.γ. ξύδι. Ανακατεύεις. Μετά ρίξαμε το χρώμα. Είχαμε μόνο τα βασικά χρώματα αλλά φτιάξαμε 5 μπολάκια. Ένα κίτρινο, ένα ροζ, ένα γαλάζιο, ένα μοβ (μπλε και κόκκινο) και ένα πράσινο (κίτρινο και μπλε). Όσο πιο πολύ χρώμα ρίξεις στο μπολάκι, τόσο πιο έντονο θα είναι και το χρώμα του αυγού σου. Εμείς κάναμε πρώτα δοκιμές σε λίγο χαρτί κουζίνας για να κρίνουμε αν το χρώμα μας άρεσε.

Όταν είναι έτοιμες οι βαφές σου, ρίχνεις τα αυγά μέσα στα μπολάκια και τα αφήνεις. Προσοχή να είναι τελείως σκεπασμένα. Αφού περάσει αρκετή ώρα, τα βγάζεις από τα μπολάκια με την τρυπητή κουτάλα (χτυπώντας παλαμάκια) και τα αφήνεις επάνω σε ταψάκια με απλωμένο χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

Όταν είναι τελείως στεγνά μπορείς να τα περάσεις και με λίγο λάδι για να γυαλίσουν.

Εάν σκοπεύεις κι εσύ να βάψεις τα αυγά σου παρέα με πιτσιρίκια, φρόντισε να τους φορέσεις ποδιές ή πρόχειρα ρούχα, αν και τα χρώματα αυτά φεύγουν με το πλύσιμο. Εξήγησε ότι τα αυγά σπάνε και θέλουν προσοχή και προσπάθησε να τα πείσεις να περιμένουν υπομονετικά να χρωματιστούν τα αυγά χωρίς να βουτάνε τα δαχτυλάκια τους μέσα στα μπολάκια με το χρώμα κάθε λίγο και λιγάκι!

Μπορώ να πω πάντως ότι ήταν η πιο διασκεδαστική φορά που έβαψα αυγά στη ζωή μου! Και του χρόνου! Καλό Πάσχα σε όλους!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής”

  1. Τα έβαψα πέρυσι ετσι και σημερα το ιδιο,εμενα μου αρέσει η ποικιλία χρωμάτων που βγαίνει και γιαυτο χρησιμοποιω αλλα τα χρώματα αυγων οχι μονο τα άσπρα!καλη ανασταση!

  2. [quote name=”Aννα”]Φαίνονται υπέροχα….πόση ωρα τα αφησατε στα μπολακια???[/quote]
    αυτο λογικα θα εχει να ακνει με το ποσο εντονο το θελεις το χρωμα ή σκουρο!!!επιλογη δικη σου ειναι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *