Φρουτένια πατάκια εισόδου

φρουτένια πατάκια εισόδου

Μην μου πεις οτι δεν είσαι περίεργος να μάθεις πως μπορείς να φτιάξεις κι εσύ αυτά τα πολύ όμορφα φρουτένια πατάκια εισόδου σε σχέδιο λεμόνι ή καρπούζι… Εμείς βρήκαμε την ιδέα και τις βήμα βήμα οδηγίες στο site www.thehousethatlarsbuilt.com και σου μεταφέρουμε εδώ τον τρόπο για να κάνεις το ίδιο. Προφανώς εσύ δεν χρειάζεται να περιοριστείς σε αυτά τα δύο σχέδια ε; Πάμε για τις λεπτομέρειες!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις τα φρουτένια πατάκια εισόδου είναι:

– Ένα στρογγυλό πατάκι που δεν θέλεις πια
– Χρώματα σε σπρέυ (λευκό σίγουρα)
– Ένα καλό ψαλίδι
– Μαρκαδόρος
– Κοπίδι
– Μουσαμά για να καλύψεις το δάπεδο
– Χαρτί καφετί σε ρολό για να φτιάξεις τα πατρόν σου
– Για βαρίδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις κέρματα

Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Πρώτα από όλα πρέπει να κόψεις το πατάκι/ χαλάκι σου ακριβώς στη μέση για να πάρει το σχήμα της φέτας του λεμονιού ή του καρπουζιού. Εάν εσύ θέλεις να φτιάξεις κάποιο άλλο σχέδιο μπορείς να μην κόψεις το χαλάκι σου, αλλά να το αφήσεις όπως είναι.

Αφού το σημαδέψεις σωστά και τραβήξεις και μια γραμμή μπορείς να το κόψεις προσεκτικά με το γερό ψαλίδι ή το κοπίδι σου. tip: Γύρνα το πατάκι ανάποδα και κάνε αυτή τη δουλειά!

Στη συνέχεια καλύπτεις με μουσαμά ή πλαστικό την επιφάνεια που δουλεύεις και περνάς το χαλί σου με το λευκό χρώμα για να δημιουργήσεις την βάση. Αφήνεις να στεγνώσει καλά και προχωράς στο να φτιάξεις τα πατρόν σου.

Βάλε το πατάκι σου επάνω στο ρολό χαρτί και ζωγράφισε το περίγραμμά του. Κόψε το! Τώρα έχεις το σχήμα του χαλιού σου για να δουλέψεις επάνω του.

Ανάλογα με το σχέδιο που θέλεις να κάνεις τελικά θα κόβεις τα αντίστοιχα κομμάτια που θα πρέπει να μένουν καλυμμένα για να βάφεις με προσοχή γύρω τους. Εάν δεις τις φωτογραφίες του άρθρου θα καταλάβεις τι εννoούμε!

φρουτένια πατάκια εισόδου

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να κάνεις όποιο σχέδιο ή σχήμα θέλεις! Όσο για το πόσο θα αντέξει το χαλάκι αυτό, η Brittany μας συμβουλεύει οτι έχει καλές αντοχές ειδικά εάν τα χρώματα που θα επιλέξεις είναι gloss και όχι ματ! Καλύτερα να ρωτήσεις στο χρωματοπωλείο για να σου δώσουν χρώματα που αντέχουν σε εξωτερικό χώρο!

Μην μας πεις οτι δεν είναι πολύ έξυπνη ιδέα για να φτιάξεις επιτέλους φρουτένια πατάκια εισόδου που να σου ταιριάζουν απόλυτα… τι περιμένεις, λοιπόν; Φέρε το καλοκαίρι στην πορτα σου!

Καλή επιτυχία!

Και μιας και μιλάμε για βάψιμο σε χαλί, ρίξε μια ματιά και στο άρθρο “Πως να βάψεις ένα χαλί με σχέδιο chevron”.

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Φρουτένια πατάκια εισόδου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *