Πως να ντύσεις πλαστικά κουμπιά με ύφασμα

Ένα από τα αγαπημένα μας υλικά ραπτικής είναι τα κουμπιά για ντύσιμο. Υπάρχουν 2 είδη, τα πλαστικά που δεν χρειάζονται κάποιο άλλο εργαλείο, αλλά απαιτούν βελόνα και κλωστή και τα μεταλλικά που κλείνουν με ειδικό εργαλείο. Εδώ θα δεις πως να ντύσεις πλαστικά κουμπιά χωρίς εργαλείο.

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς πλαστικά κουμπιά για ντύσιμο σε μέγεθος της επιλογής σου, βελόνα και κλωστή, ύφασμα και ψαλίδι.

Στην πίσω πλευρά της συσκευασίας θα βρεις το στρογγυλό πατρόν που χρειάζεται να κόψεις.

Τοποθέτησε το πατρόν στο ύφασμα και με ένα μαρκαδόρο ή σαπουνάκι αντέγραψε το περίγραμμα.

Με την βελόνα και την κλωστή κάνε αραιές ραφές γύρω γύρω, αφήνοντας τις 2 άκρες ελεύθερες ώστε…

…τραβώντας τες να τις σουρώσεις, έχοντας τοποθετήσει στο κέντρο το πάνω κομμάτι του κουμπιού. Δέσε τις κλωστές και κόψε ότι περισσεύει.

Τοποθέτησε και το κάτω κομμάτι του κουμπιού και τα κουμπάκια σου είναι έτοιμα! Που θα τα χρησιμοποιήσεις;

ntynoume-koumpia-main

Οι φωτογραφίες είναι από τα www.makeit-loveit.com και το angelleadesigns.com

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Τεχνικές
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

6 σχόλια στο άρθρο “Πως να ντύσεις πλαστικά κουμπιά με ύφασμα”

  1. Οι βελονες για ταττιν ειναι λεπτες μακριες βελονες με κεφαλι που περνας την κλωστη.Τις ψαχνω κ εγω.Εχουν κ μεγεθη.

  2. [quote name=”rena”]καλημερα! μηπως να φερνατε και τις βελονες για nedlee tatting? γιατι δεν μπορω να τις βρω! Σας παρακαλω αν εχετε κανα νεο για αυτες ενημερωστεεεεεεεεε!
    Ευχαριστω!![/quote]
    ή αυτά; http://www.ftiaxto.gr/eshop/%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B9%CE%BC%CE%BF/%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%AC%CF%81/%CF%83%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B1

  3. [quote name=”rena”]καλημερα! μηπως να φερνατε και τις βελονες για nedlee tatting? γιατι δεν μπορω να τις βρω! Σας παρακαλω αν εχετε κανα νεο για αυτες ενημερωστεεεεεεεεε!
    Ευχαριστω!![/quote]
    Αυτά εννοείς; http://www.ftiaxto.gr/eshop/%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9/%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%82

  4. καλημερα! μηπως να φερνατε και τις βελονες για nedlee tatting? γιατι δεν μπορω να τις βρω! Σας παρακαλω αν εχετε κανα νεο για αυτες ενημερωστεεεεεεεεε!
    Ευχαριστω!!

  5. Καλησπέρα κορίτσια! Είστε απίθανες και τώρα που φτιάξατε και e-shop…. φτάσατε την τελειότητα! Ψάχνω να βρω κούκλες (40 εκ. ύψος περ.) για να φτιάξω παραδοσιακές στολές μινιατούρες. Εσείς έχετε κάτι τέτοιο;Αν όχι, μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω; Ευχαριστώ ! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *